S-a descoperit METODA prin care 80% dintre INFARCTURI ar putea fi EVITATE

S-a descoperit METODA prin care 80% dintre INFARCTURI ar putea fi EVITATE

Rezultatul a fost ca riscul de a fi doborat de infarct de miocard ajunge sa fie aproape nul la barbatii care nu fumeaza, merg pe jos 40 de minute zilnic si fac exercitii fizice o ora pe saptamana, nu consuma mai mult de un pahar de alcool pe zi, mananca regulat fructe, legume, nuci, seminte si peste si a caror talie nu depaseste 94 cm.

acum 100 luni (1 Oct 2014)

Ei au analizat obiceiurile de viata ale peste 20.000 de suedezi cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani. Rezultatul a fost ca riscul de a fi doborat de infarct de miocard ajunge sa fie aproape nul la barbatii care nu fumeaza, merg pe jos 40 de minute zilnic si fac exercitii fizice o ora pe saptamana, nu consuma mai mult de un pahar de alcool pe zi, mananca regulat fructe, legume, nuci, seminte si peste si a caror talie nu depaseste 94 cm.

'Studiul ne aminteste ca masurile de prevenire nemedicamentoasa sunt deosebit de importante. In acelasi timp insa, barbatii care iau toate aceste masuri reprezinta doar 1% din populatia analizata', a spus dr Francois Paillard de la Centrul de prevenire cardio-vasculara a spitalului de urgenta din Rennes (Franta). Daca se adauga un consum scazut de alcool, riscul este mai mic cu 35%, atingandu-se o reducere cu 64% daca se opreste fumatul si se practica o activitate sportiva. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro