Rusoaicele vor putea servi ca piloti militari

Rusoaicele vor putea servi ca piloti militari

In 2014, un inalt reprezentant Ministerului rus al Apararii, Ruslan Vasilev, a declarat pentru postul de radio Ecoul Moscovei ca aproximativ 45.000 de femei se afla sub contract in armata rusa, dar ca acestea nu au acces la anumite activitati, indeosebi in posturile de lupta.

acum 24 luni (13 Aug 2017)

"Exista un numar mare de tinere femei care ar dori sa devina piloti militari. Am primit sute de scrisori, motiv pentru care am decis ca din acest an sa primim un prim grup de femei", a declarat Soigu sambata, in timp ce asista la un show aviatic intr-un parc militar din regiunea Moscova.

Este vorba de un grup de 15 femei, iar acestea vor primi instruirea necesara la Scoala de Aviatie din Krasnodar.

Primele 15 femei alese vor incepe cursurile la 1 octombrie si vor studia timp de cinci ani inainte de a fi trimise in misiuni de lupta.

In 2014, un inalt reprezentant Ministerului rus al Apararii, Ruslan Vasilev, a declarat pentru postul de radio Ecoul Moscovei ca aproximativ 45.000 de femei se afla sub contract in armata rusa, dar ca acestea nu au acces la anumite activitati, indeosebi in posturile de lupta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro