Rusine pentru boxul romanesc! Patru juniori au fost prinsi dopati si retrasi de la Europene

Rusine pentru boxul romanesc! Patru juniori au fost prinsi dopati si retrasi de la Europene

La club i-am tinut din scurt, nu s-a intamplat nimic, au fost testati si la Cupa Romaniei si la nationale si nimic nu a iesit. Am inteles ca pastilele ar fi fost aduse de Marian Dumitru si ca le-a zis ca nu e nicio problema, ca el a mai luat si nu s-a intamplat nimic.

acum 80 luni (19 Sep 2017)

Cu o Federatie in faliment si fara niciun rezultat notabil in ultimii ani, boxul se remarca acum printr-un scandal de dopaj rusinos. Patru juniori cu varste intre 14 si 16 ani au fost depistati pozitiv la Campionatele Europene de la Albena. Ei au fost retrasi din competitie, dupa ce in urma unui test efectuat la Braila s-a descoperit ca au apelat la Furosemid, anunta TVR 1. Se banuieste ca ei au apelat la acesta pentru a intra mai usor in categorie, procurandu-l din farmacii, unde poate fi cumparat la liber cu 6 lei cutia.

Napoleon Gheorghe, antrenorul principal al lotului de seniori si la Dinamo, a declarat pentru gsp.ro: "Acesti sportivi nu stiu de capul lor. La club i-am tinut din scurt, nu s-a intamplat nimic, au fost testati si la Cupa Romaniei si la nationale si nimic nu a iesit. Am inteles ca pastilele ar fi fost aduse de Marian Dumitru si ca le-a zis ca nu e nicio problema, ca el a mai luat si nu s-a intamplat nimic. Antrenorii sunt vinovati de neprofesionalism, nu aveau cum sa stie ce fac copiii, dar ei nu trebuie lasati din mana. Eu sunt la lot de 10 ani de zile, nu am avut niciun fel de probleme. Palanceanu, de exemplu, provine dintr-o familie defavorizata, dar la club l-am tinut mereu din scurt" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro