Rusii au creat bomba nucleara care putea declansa Al Treilea Razboi Mondial

Rusii au creat bomba nucleara care putea declansa Al Treilea Razboi Mondial

Cea mai puternica bomba nucleara detonata vreodata, cu un nor atomic de opt ori mai inalt decat varful Everest si cu o energie degajata de 50.000 de kilotone, este "Bomba Tarului" si pe toata durata lunii septembrie va fi expusa la Moscova.

acum 58 luni (9 Sep 2015)

Cea mai puternica bomba nucleara detonata vreodata, cu un nor atomic de opt ori mai inalt decat varful Everest si cu o energie degajata de 50.000 de kilotone, este "Bomba Tarului" si pe toata durata lunii septembrie va fi expusa la Moscova. Aceasta a fost testata de rusi in anii '60 si este de 1.400 de ori mai puternica decat bombele nucleare lansate de Statele Unite ale Americii asupra Japoniei in al Doilea Razboi Mondial luate impreuna. Denumita oficial bomba cu hidrogen AN602, aceasta a fost conceputa sa elibereze o energie echivalenta cu 100 de megatone de dinamita, dar aceasta a fost redusa in final la 50 de megatone. Totusi, bomba nu a avut niciun scop de natura militara.

Puterea a fost atat de mare, incat la o secunda de la detonare, lumina produsa putea fi vazuta la o distanta de peste 2.000 de kilometri, iar norul nuclear s-a ridicat la o inaltime de aproximativ 64 de kilometri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro