Rusia va furniza pana la opt reactoare nucleare Africii de Sud

Rusia va furniza pana la opt reactoare nucleare Africii de Sud

Livrarea acestor reactoare va permite punerea in functiune a primei centrale nucleare, bazate pe tehnologie rusa, pe continentul african, si ar urma sa conduca la comenzi ce pot ajunge pana 10 miliarde de dolari, pentru intreprinderile locale, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.

acum 108 luni (22 Sep 2014)

Livrarea acestor reactoare va permite punerea in functiune a primei centrale nucleare, bazate pe tehnologie rusa, pe continentul african, si ar urma sa conduca la comenzi ce pot ajunge pana 10 miliarde de dolari, pentru intreprinderile locale, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres. Tinand cont de diferite conditii, costul a opt unitati poate fi evaluat intre 40 si 50 miliarde de dolari", a declarat Kirienko, pentru agentia de presa rusa Itar-Tass.

Acordul, care a fost semnat in cursul unei conferinte a AIEA la Viena, prevede de asemenea parteneriate intre cele doua tari in domeniul energiei nucleare, din care un ajutor pentru construirea de infrastructuri in Africa de Sud si formarea de specialisti africani in universitati ruse.

"Sunt convinsa ca parteneriatul cu Rusia va permite Africii de Sud sa realizeze ambitiosul program de creare pana in 2030 de noi centrale nucleare pe baza unei tehnologii moderne si fiabile", a declarat ministrul sud-african al energiei, Tina Joemat-Pettersson. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro