Rusia va ataca in Siria din Iran

Rusia va ataca in Siria din Iran

Pana acum, pentru efectua atacuri aeriene in Siria, bombardierele rusesti Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), intrucat baza aeriana rusa Hmeimim din Latakia nu este potrivita pentru acest tip de avioane de lupta, unele dintre cele mai mari din lume.

acum 92 luni (16 Aug 2016)

Potrivit unui anunt al Ministerului rus al Apararii, bombardiere rusesti Tu-22M 3 si Su-34 au atacat pozitii jihadiste la Deir ez-Zor si Idlib, in Siria, decoland de la baza Hamadan din Iran.

In urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste si o tabara, toate utilizate pentru a pregati batalia pentru Alep, noteaza agentia TASS, citata de DPA si Agerpres.

Amplasarea unor avioane de lupta si bombardiere rusesti la baza din Iran ofera aviatiei ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul incheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanta dintre baza Hamadan si zona centrala a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Pana acum, pentru efectua atacuri aeriene in Siria, bombardierele rusesti Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), intrucat baza aeriana rusa Hmeimim din Latakia nu este potrivita pentru acest tip de avioane de lupta, unele dintre cele mai mari din lume. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro