Rusia transforma Crimeea intr-o fortareata militara

Rusia transforma Crimeea intr-o fortareata militara

Submarinele militare vor avea echipaje de cate 52 de membri, viteza de croaziera de 20 de noduri (37 km/h), o autonomie de 750 de kilometri si de 45 de zile. Tot pana la sfarsitul acestui an, Flota rusa de la Marea Neagra va primi si o nava antisabotaj, sase nave de interventie si doua noi fregate.

acum 118 luni (18 Sep 2014)

"Crimeea a fost transformata intr-o fortareata inexpugnabila" scrie cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta" dupa anuntul ministrului rus al Apararii rus, Serghei Soigu, facut la o reuniune cu responsabili din ministerul pe care il conduce .

"Situatia politica si militara in zona strategica de Sud-Vest s-a schimbat considerabil de la inceputul anului, a spus ministrul Soigu. Una dintre sarcinile prioritare ale conducerii este astazi de a deplasa forte eficiente si suficiente, pentru a preveni orice atac pe uscat sau pe mare. Punctul central care le va integra va fi flota rusa la Marea Neagra", a precizat oficialul de la Moscova.

Miercuri, Comandamentul districtului sudic din Rusia a anuntat ca Flota rusa de la Marea Neagra va primi un submarin militar invizibil pe radare. Ministerul rus al Apararii a comandat sase submarine din clasa Varsavianka, invizibile pe radare si supranumite "gauri negre in ocean" de catre Fortele Navale americane, pentru ca sunt aproape nedetectabile.

Moscova a anuntat in august ca Flota rusa de la Marea Neagra va primi cel putin 11 nave militare suplimentare, inclusiv doua fregate si doua submarine, inainte de sfarsitul acestui an. Amiralul Viktor Sirkov a anuntat ca doua submarine cu propulsie hibrida - diesel/electric - de tip 636.3, Novorosisk si Rostov-pe-Don, se vor alatura Flotei de la Marea Neagra.

Cele doua submarine au capacitatea de a naviga in ape cu adancime relativ redusa si sunt destinate misiunilor antinava. Submarinele militare vor avea echipaje de cate 52 de membri, viteza de croaziera de 20 de noduri (37 km/h), o autonomie de 750 de kilometri si de 45 de zile. Tot pana la sfarsitul acestui an, Flota rusa de la Marea Neagra va primi si o nava antisabotaj, sase nave de interventie si doua noi fregate.

Si locuitorii din Crimeea au inceput sa simta pe pielea lor regimul de fortareata care se instaleaza, usor, usor in Peninsula.

Cu o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro