Rusia testeaza in razboiul din estul Ucrainei gloante care perforeaza orice fel de blindaj

Rusia testeaza in razboiul din estul Ucrainei gloante care perforeaza orice fel de blindaj

"Analizand mai multe tipuri de munitie , obtinute din estul Ucrainei, am constatat ca cele mai multe dintre veste antiglont furnizate trupelor noastre, nu ating nivelul de rezistenta impotriva acestor munitii.

acum 73 luni (6 Oct 2014)

"Analizand mai multe tipuri de munitie , obtinute din estul Ucrainei, am constatat ca cele mai multe dintre veste antiglont furnizate trupelor noastre, nu ating nivelul de rezistenta impotriva acestor munitii. Astfel, sa descoperit ca exista gloante si cartuse de aproape toate calibrele care sunt utilizate pe arme de calibru mic, atat 5,45 mm cat si 7,62 mm , care au capacitatea de a perfora armura vestelor antiglont", a declarat colonelul Cepkov.

Glontul care a fost investigat de specialistii institutului, ca o dovada reala a prezentei acestui nou tip de munitie , provine de la gruparile inarmate ale separatistilor si perforeaza vesta antiglont utilizata cel mai frecvent de catre militarii ucraineni implicati in operatiunea antiterorista din Estul Ucrainei, a precizat Cepkov.

El a indicat ca acest glont are indexul 7N37 si ca are o capacitate de perforare mai mare decat oricare din gloantele utilizate de armata ucraineana. Noul tip de glont rusesc are un miez dintr-un aliaj de carbura de wolfram si poate perfora blindajele de pe vehiculelor moderne din dotarea armatei ucrainene si pot fi folosite si pe mitralierele usoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro