RUSIA si PUTIN au fost dati in judecata la CEDO de familiile victimelor avionului prabusit

RUSIA si PUTIN au fost dati in judecata la CEDO de familiile victimelor avionului prabusit

Familiile cer compensatii banesti de 10 milioane de dolari australieni (7,2 milioane dolari americani) pentru fiecare victima, iar petitionarii acuza atat Rusia ca stat, cat si pe presedintele Vladimir Putin, Jerry Skinner, un avocat expert in aviatie, din SUA, care a preluat cazul, a declarat ca este foarte greu pentru familii sa traiasca cu ideea ca a fost vorba despre "o crima", iar autorii raman nepedepsiti.

acum 97 luni (21 May 2016)

Familiile victimelor incidentului aviatic din 2014, in care a fost doborat avionul MH17 al Malaysia Airlines, dau in judecata Rusia si pe presedintele ei, Vladimir Putin, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Avionul a fost doborat de o racheta de productie ruseasca deasupra estului Ucrainei, in 2014, toti cei 298 de oameni aflati la bord fiind ucisi.

Familiile cer compensatii banesti de 10 milioane de dolari australieni (7,2 milioane dolari americani) pentru fiecare victima, iar petitionarii acuza atat Rusia ca stat, cat si pe presedintele Vladimir Putin,

Jerry Skinner, un avocat expert in aviatie, din SUA, care a preluat cazul, a declarat ca este foarte greu pentru familii sa traiasca cu ideea ca a fost vorba despre "o crima", iar autorii raman nepedepsiti. Noi avem fapte, fotografii, memorandumuri, tone de documente, a spus Skinner, care a adaugat ca asteapta sa vada daca CEDO le-a admis cazul spre judecata.

In cerere sunt mentionate 33 de nume, scrie Sydney Morning Herald - opt din Australia, unul din Noua Zeelanda si restul din Malaezia. Firma australiana de avocatura LHD se ocupa de caz in numele familiilor.

Cursa MH17 s-a prabusit in zona in care de desfasura conflictul intre armata guvernamentala ucraineana si cea a separatistilor rusi, sustinuti de Moscova. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro