Rusia si-a mobilizat fostii agenti KGB din Republica Moldova inaintea alegerilor de duminica

Rusia si-a mobilizat fostii agenti KGB din Republica Moldova inaintea alegerilor de duminica

Reuniti, in urma cu doua zile, intr-o sedinta in Casa Sindicatelor din Chisinau, fosti responsabili ai institutiilor de aparare si securitate din perioada comunista si din anii '90 au lansat un apel de consolidare si de lupta impotriva a tot ce ar putea apropia Republica Moldova de UE si NATO si a unei eventuale uniri cu Romania, scrie portalul deschide.md. "Suntem cu totii martorii unor procese de declin economic, de pierdere a principalelor piete de desfacere, de crestere a somajului si a procesului de migratie in masa", se mai arata in document.

acum 111 luni (24 Nov 2014)

Reuniti, in urma cu doua zile, intr-o sedinta in Casa Sindicatelor din Chisinau, fosti responsabili ai institutiilor de aparare si securitate din perioada comunista si din anii '90 au lansat un apel de consolidare si de lupta impotriva a tot ce ar putea apropia Republica Moldova de UE si NATO si a unei eventuale uniri cu Romania, scrie portalul deschide.md. Autorii textului afirma ca alianta prooccidentala a venit la putere in urma unei lovituri de stat si duce o politica de lichidare a statalitatii si natiunii moldovenesti. Printre cei prezenti in Casa Sindicatelor se numara Anatol Plugaru, fost sef al Serviciului de Informetii (SIS)din Republica Moldova, Ion Mahu, colonel SIS dar si alti ofiteri. "Suntem cu totii martorii unor procese de declin economic, de pierdere a principalelor piete de desfacere, de crestere a somajului si a procesului de migratie in masa", se mai arata in document.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat, luni, Consiliul Suprem de Securitate , dupa ce SIS a anuntat activarea "unor forte in directia subminarii cadrului national de securitate". Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) a anuntat vineri ca este vorba despre forte atat "pe palier intern, cat si de sorginte externa", fara sa ofere vreun exemplu in acest sens. Protagonistul inregistrarii video spune ca organizatia Antifa, care ar fi condusa de Mark Tkaciuk si Grigore Petrenco, are 600 de membri ce provin inclusiv din Gagauzia si regiunea transnistreana. Oricum, chiar si in cazul in care comunistii vor pierde alegerile, va trebui sa organizam un Maidan", se spune in filmuletul de pe Internet. Luni au fost prezentate rezultatele a doua sondaje sociologice, realizat de Centrul de Cercetare Sociologica (CCSM) si Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova. Prima institutie sociologica a anuntat ca 5 formatiuni politice au sanse de a accede in Parlament, iar cea de a doua a cotat 6 partide cu posibilitate de reusita, informeaza UNIMEDIA. In ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro