Rusia, prinsa tot mai des in spatiul aerian al NATO

Rusia, prinsa tot mai des in spatiul aerian al NATO

Este vorba de patru avioane de vanatoare de tip Su-34 si patru de tip Su-34 si doua aeronave militare de transport de tip An26.

acum 106 luni (31 Jul 2015)

Potrivit oficialilor NATO, acesta este cel mai mare numar de interceptari realizat in perioadele similare de dupa Razboiul Rece.

Alianta Nord-Atlantica informeaza ca, anul trecut, avioanele de lupta rusesti au incalcat spatiului aerian al NATO de 400 de ori.

"Anul trecut activitatea Federatiei Ruse in apropierea granitelor NATO a crescut atat din punct de vedere al numarului, cat si din punct de vedere a complexitatii. Avioanele militare rusesti zboara foarte des fara transponderele pornite, fara a prezenta planul de zbor si fara sa comunice cu organele de gestionare a traficului aerian", declara un oficial NATO citat de Financial Times. Intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Fortelor Regale Aeriene, se mentioneaza ca acestea au fost facute pe data de 24 iulie, cand avioanele de vanatoare britanice au interceptat si escortat tocmai 10 avioane militare rusesti dintr-o data. Este vorba de patru avioane de vanatoare de tip Su-34 si patru de tip Su-34 si doua aeronave militare de transport de tip An26. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro