Rusia nu va raspunde la ultimatumul Londrei in legatura cu atacul neurotoxic. Ce masuri va lua Marea Britanie

Rusia nu va raspunde la ultimatumul Londrei in legatura cu atacul neurotoxic. Ce masuri va lua Marea Britanie

"Dupa ceea ce a spus presedintele Vladimir Putin in discursul sau despre starea natiunii in Adunarea Federala (parlamentul), nimeni nu poate sa vina in legislativul tarii sale si sa spuna: Ii dau Rusiei un ultimatum de 24 de ore", a afirmat Zaharova la postul de televiziune Rossia-1, citat de agentia de presa TASS, facand referire la noua generatie de arme strategice dezvoltate in ultimul timp de Moscova. Autoritatea de reglementare Ofcom a anuntat ca a scris ANO TV Novosti, detinator al licentelor de emisie britanice pentru RT, ca daca Marea Britanie stabileste ca este vorba de o folosire ilegala a fortei de catre statul rus impotriva Regatului Unit, acest lucru ar putea fi relevant pentru o decizie de retragere a licentei acordate acestui post.

acum 59 luni (14 Mar 2018)

"Rusia nu va raspunde la ultimatumul Londrei pana cand nu primeste mostre din substanta chimica", a declarat un purtator de cuvant al Ambasadei ruse in Marea Britanie. Referindu-se la criza bilaterala cu Marea Britanie, purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Maria Zaharova, a avertizat: "nimeni au ar trebui sa ameninte o putere nucleara".

Zaharova a subliniat, la postul de televiziune Rossia-1, ca Rusia indeamna Marea Britanie sa renunte la intimidare si la limbajul ultimatumurilor in relatia sa cu o putere nucleara. "Dupa ceea ce a spus presedintele Vladimir Putin in discursul sau despre starea natiunii in Adunarea Federala (parlamentul), nimeni nu poate sa vina in legislativul tarii sale si sa spuna: Ii dau Rusiei un ultimatum de 24 de ore", a afirmat Zaharova la postul de televiziune Rossia-1, citat de agentia de presa TASS, facand referire la noua generatie de arme strategice dezvoltate in ultimul timp de Moscova. In plus, este vorba de "Londra, capitala unei puteri nucleare", a remarcat purtatoarea de cuvant a diplomatiei ruse, insistand: "Nu mai speriati Rusia!" Maria Zaharova sustine ca premierul Theresa May nu dispune de niciun fapt real in cazul otravirii fostului colonel GRU (Serviciul de informatii al armatei ruse), Serghei Skripal. sa vorbim sincer si obiectiv, Theresa May nu dispune de niciun fapt real", a adaugat ea, indicand ca Marea Britanie nu a dat inca niciun raspuns la intrebarile Rusiei privind incidentul cu Skripal. La randul sau, Ambasada Rusiei la Londra a atras atentia ca "orice amenintare cu masuri punitive impotriva Rusiei va fi urmata de o riposta". Ambasada Rusiei din Marea Britanie a reiterat ca Moscova nu este implicata in incidentul din Salisbury si a atras atentia ca "orice amenintare cu masuri punitive impotriva Rusiei va fi urmata de o riposta". Premierul britanic Theresa May va prezida miercuri o reuniune a Consiliului National de Securitate pentru a analiza raspunsul Rusiei la ultimatumul formulat luni de sefa guvernului... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro