Rusia mobilizeaza rachete de croaziera de-a lungul coastei siriene pentru a distruge orice posibil pericol

Rusia mobilizeaza rachete de croaziera de-a lungul coastei siriene pentru a distruge orice posibil pericol

In schimb, Ankara afirma ca aparatul de zbor rus, un Su-24, a fost doborat in timp ce incalca spatiul sau aerian, dupa ce a fost avertizat de zece ori intr-un interval de cinci minute. Turcia a avertizat anterior impotriva oricarei incalcari a spatiului sau aerian de catre avioane ruse de vanatoare, care au inceput pe 30 septembrie sa efectueze misiuni de sustinere a fortelor guvernamentale siriene.

acum 78 luni (25 Nov 2015)

Generalul Serghei Rudskoi a condamnat doborarea bombardierului rus, calificand actul armatei turce drept "o incalcare grava a dreptului international". Potrivit lui, bombardierul rus a fost doborat in timp ce se afla in teritoriul sirian, la patru kilometri distanta de granita dintre Turcia si Siria. In schimb, Ankara afirma ca aparatul de zbor rus, un Su-24, a fost doborat in timp ce incalca spatiul sau aerian, dupa ce a fost avertizat de zece ori intr-un interval de cinci minute.

Moscova analizeaza posibilitatea suspendarii cooperarii militare cu Ankara, a anuntat generalul rus, citat de Russia Today.

De asemenea, Rusia intentioneaza sa trimita crucisatorul "Moscova", echipat cu sistemul de aparare aeriana "Fort", similar cu S-300, in largul provinciei siriene Latakia.

Tensiunea creste intre Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan dupa ce un bombardier rus a fost doborat marti de Turcia. Putin a denuntat o "lovitura de cutit aplicata in spate", in timp ce Erdogan a condamnat atacurile ruse asupra turkmenilor (turci sirieni) in nordul Siriei. In acest context, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si-a anulat vizita prevazuta pentru astazi in Turcia.

Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au deteriorat rapid dupa ce aviatia militara rusa a inceput sa bombardeze satele de turkmeni din Siria, iar doua avioane de vanatoare rusesti au incalcat in octombrie spatiul aerian turc. Cel putin 13 "intalniri periculoase" intre avioane turcesti si rusesti au avut loc in apropiere de frontiera Turciei cu Siria, in perioada 3-10 octombrie, potrivit lui Ali Kemal Aydin, adjunctul ministrului turc de Externe. Turcia a avertizat anterior impotriva oricarei incalcari a spatiului sau aerian de catre avioane ruse de vanatoare, care au inceput pe 30 septembrie sa efectueze misiuni de sustinere a fortelor guvernamentale siriene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro