Rusia le-a dat ultimatum rebelilor sa paraseasca orasul Alep pana vineri

Rusia le-a dat ultimatum rebelilor sa paraseasca orasul Alep pana vineri

Armata rusa a declarat, vineri, ca a cerut presedintelui autorizatia de a relua campania de bombardamente in Siria, dar purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ca Putin "considera ca este nepotrivit, la momentul actual", adaugand ca presedintele a crezut ca este necesar sa "continue pauza umanitara" in orasul distrus de razboi.Cererea a fost facuta dupa ce luptatorii sirieni din opozitie au lansat un atac impotriva partii vestice a orasului, controlate de guvern, lansand rachete si detonand masini-capcana.

acum 89 luni (3 Nov 2016)

Ministerul rus al Apararii a declarat ca in ziua de vineri rebelilor le-ar fi permis sa paraseasca orasul nevatamati si impreuna cu armele lor, prin intermediul a doua coridoare speciale, intre orele 9.00 si 19.00, in timp ce alte sase rute vor fi deschise pentru civili, bolnavi si raniti. El a negat ca au existat coridoare care sa garanteze trecerea in conditii de siguranta si a spus ca civilii nu au incredere in partea guvernamentala.

Presedintele Vladimir Putin a ordonat pauza in lupta "pentru a evita victimele fara sens", a declarat Ministerul Apararii din Rusia, adaugand ca autoritatile siriene se vor asigura ca trupele sale se retrag din cele doua coridoare desemnate pentru rebeli.

Un purtator de cuvant al Kremlinului a declarat marti ca moratoriul privind atacurile aeriene era inca in vigoare, dar nu poate fi extins daca rebelii din oras nu-si stopeaza atacurile. Ministerul rus al Apararii a declarat, miercuri, ca rebelii din interiorul Alep au suferit pierderi grele in timpul luptei si au fost prinsi in mod eficient.

Pauze umanitare concepute pentru a permite atat rebelilor cat si civililor sa iasa din oras au fost organizate de Moscova si Damasc si inainte, dar ele nu au reusit in mare masura in contextul violentei continue dintre ambele parti, care se acuza una pe cealalta ca opresc plecarea oamenilor.

Putin respinge reluarea atacurilor

Presedintele rus, Vladimir Putin, a respins sambata o cerere a armatei sale de a relua raidurile aeriene asupra orasului Alep din Siria.

Armata rusa a declarat, vineri, ca a cerut presedintelui autorizatia de a relua campania de bombardamente in Siria, dar purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ca Putin "considera ca este nepotrivit, la momentul actual", adaugand ca presedintele a crezut ca este necesar sa "continue pauza umanitara" in orasul distrus de razboi.Cererea a fost facuta dupa ce luptatorii sirien... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro