Rusia, implicata in "complotul drahmei"

Rusia, implicata in

Sprijinul financiar rusesc ar fi urmat sa fie in valoare de 100 de miliarde de dolari pe trei ani, peste cele 86 de miliarde de euro prevazute in cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, scrie atlantico.fr. Echipa de negociatori - din partea Comisiei Europene, a Bancii Centrale Europene, a Mecanismului European de Stabilitate si a FMI - asteapta introducerea urgenta de reforme, scrie "Kathimerini", subliniind insa tensiunile care persista la masa negocierilor, evidentiate si de faptul ca discutiile au fost amanate cu inca o zi.

acum 88 luni (29 Jul 2015)

Sprijinul financiar rusesc ar fi urmat sa fie in valoare de 100 de miliarde de dolari pe trei ani, peste cele 86 de miliarde de euro prevazute in cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, scrie atlantico.fr.

Potrivit atlantico.fr, acest plan ar fi urmat sa fie pus in aplicare dupa indepartarea unor directori de banci din Grecia si unor membri din conducerea Bancii Centrale.

Informatii privind elaborarea in secret a unui plan "B" de catre Yanis Varoufakis si Panagiotis Lafazanis, ajutati de 12 experti din cadrul aripii radicale a formatiunii de extrema stanga Syriza, la putere in Grecia, au aparut in presa la sfarsitul saptamanii trecute. Planul, elaborat de Institutul Rus pentru Studii Strategice

Potrivit cotidianului german Bild, planul ar fi fost initiat inca din mai 2014 de Institutul Rus pentru Studii Strategice (IRSS), aflat in subordinea Kremlinului.

Odata cu obtinerea victoriei in alegerile legislative si preluarea mandatului de prim-ministru, la 26 ianuarie, Tsipras l-a insarcinat pe Varoufakis sa adune o mica echipa cu care sa elaboreze un plan alternativ privind iesirea Greciei din zona euro.

Insusi Varoufakis a recunoscut ca s-a gandit inca din prima zi de la preluarea functiei de ministru al Finantelor la posibilitatea iesirii Greciei din zona euro.

Intr-un interviu pentru editia de duminica a ziarului RealNews, Panagiotis Lafazanis a recunoscut la randul sau ca a indemnat Guvernul sa recurga la rezervele Bancii Greciei, ceea ce reprezinta o sfidare a Bancii Centrale Europene (BCE).

Lafazanis, la fel ca Varoufakis, a fost remaniat la inceputul lunii iulie, intr-un gest considerat drept o concesie facuta ministrilor de Finante din zona euro. Creditorii au revenit la Atena

Creditorii au revenit la Atena, unde discuta cu guvernul Syriza in legatura cu cel de-al treilea p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro