Rusia, dusman global al SUA, inaintea campaniei prezidentiale de realegere a lui Putin

De Craciun, SUA a decis sa livreze arme letale defensive Ucrainei Dupa 3 ani de dezbatere si la 5 ani de la anexarea Crimeii de catre Rusia si de la declansarea agresiunii ruse din Estul Ucrainei, Statele Unite au decis sa accepte livrarea de arme letale defensive catre Ucraina. De unde si planurile de contingenta care arata ca, dupa o crestere a violentei in 2017 cu 60% in Donbas, o ofensiva viitoare a pretinsilor separatisti rusi si pro-rusi - dotati cu armament greu rusesc, cumparat in piata la Rostov pe Don, daca ar fi sa credem explicatiile ministrului de Externe rus despre prezenta echipamentului rus pe teren, si operat de militari rusi rataciti in Ucraina, in vacanta sau concediu, potrivit acelorasi explicatii - devine iminenta. Poate fi vorba, cu precadere, despre trupele speciale, asa-numitii voluntari, membrii militiilor private din Rusia, inclusiv Vagner, o companie formata si antrenata de GRU la unitatea de trupele speciale de langa Rostov pe Don, dar si luptatori straini si cetateni rusi din Caucazul de Nord morti si de partea insurgentei si mai ales a Daesh, autointitulat Stat Islamic. "Aviatia a rezolvat cea mai importanta sarcina, cea de privare a organizatiilor teroriste de sursele de venit din vanzarea de produse petroliere, care au reprezentat cel putin trei milioane de dolari pe zi", - a spus Soigu, cu referire la bombardarea rafinpariilor si a convoaielor de produse petroliere. Rusia a inceput prin a acuza de "lovitura de stat" actiunea din Maidan si fuga lui Viktor Yanukovici (desi a fost propria greseala aceea de a organiza la Donetsk Congresul deputatilor de toate nivelurile din regiunile sud-estului Ucrainei, Novorossia, si tentativa de rupere a Ucrainei cu Yanukovich presedinte mutat la Sevastopol, pentru care emisese deja decretul de schimbare a capitalei. Operatiunea de influenta si informationala lansata de agentia militara de spionaj GRU a constat intr-o formula de propaganda ofensiva la adresa guvernului de la Kiev si a manifestantilor pro-occidentali. Au fost vizate, in total 30 de grupuri ucrainene si platforme de social media, dar si 25 de publicatii de varf de limba engleza din lume, potrivit raportului publicat de Washington Post.

acum 61 luni (26 Dec 2017)

>

Rusia lucreaza la slabirea si subminarea guvernelor europene, violeaza suveranitatea statelor din regiune cum a facut-o prin invaziile din Georgia si Ucraina.

Acest document lanseaza o noua realitate in relatiile ruso-americane, tarate deja si de ingerintele serviciilor speciale ruse prin hackerii APT 28 ai SVR si APT 29 ai GRU in campania electorala americana, si marcata de anchetele impotriva echipei electorale, de tranzitie si, ulterior, a celei intrata in functie la Casa Alba, a Presedintelui Trump. Donald Trump a marcat astfel apararea Ucrainei si a Occidentului in Donbas si blocarea eventualelor incursiuni si ofesive, ba chiar descurajarea unui atac masiv al Rusiei cu tancurile din Donbas, mai multe decat in intreaga Europa de Est, pana la Germania inclusiv.

Gestul a venit si pentru a compensa ceea ce se anunta drept principal preocupare a Rusiei care, odata retrasa formal din Siria si anuntand ca nu are ambitii de a deschide baze in terte state - si din motive financiare, e adevarat - ameninta sa se concentreze cu precadere in Ucraina, cu toate fortele.

Si nu intamplator, tot de Craciun, Washington Post a publicat raportul planului de actiuni al GRU care sa sustina atacul omuletilor verzi din peninsula Crimeea inca de la caderea lui Yanukovich mergand pana la anexarea Crimeii. 6 zile de foc sunt identificate cu toata comunicarea strategica, dezinformare, propaganda, operatiuni informationale si psihologice ale ofiterilor operativi rusi din GRU, institutia care a declansat, gestionat si condus operatiunea.

Rusia expusa, Rusia acuzata, Rusia pusa la colt si ca urmare a singularizarii SUA in Orientul Mijlociu si al ingerintelor nefaste ruse in tratativele bilaterale americano-nord-coreene, ameninta sa aseze Moscova in postura de izolare, dar mai ales de invinovatire ca dusman suprem al SUA si al Occidentului in perioada urmatoare.

De Craciun, SUA a decis sa livreze arme letale defensive Ucrainei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro