Rusia: Batalia pentru Alep s-a terminat, armata siriana a preluat controlul asupra estului orasului

Rusia: Batalia pentru Alep s-a terminat, armata siriana a preluat controlul asupra estului orasului

Anterior, mai multe grupari rebele au anuntat ca au cazut de acord asupra unui plan de evacuare a orasului, valabil pentru luptatori rebeli si civili din estul Alepuluii, garantat de Rusia din partea guvernului sirian si de Turcia din partea rebelilor, conform AFP. In orele premergatoare anuntului retragerii, un purtator de cuvant al Inaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anuntat ca multiple surse au relatat executia a cel putin 82 de civili in propriile case din estul Alepului de catre fortele armatei siriene , in timp ce mai multi activisti, jurnalisti si civili din zonele care se aflau inca sub controlul rebelilor au postat mesaje de adio pe retelele sociale, sustinand ca ar putea fi ucisi de fortele lui Bashar al-Assad.

acum 86 luni (14 Dec 2016)

"In decursul ultimei ore am primit informatii conform carora activitatile militare din estul Alepului au incetat", a declarat Churkin la reuniunea Consiliului de Securitate ONU de marti seara. "Nu exista semne de intrebare asupra incetarii ostilitatilor, sau a operatiunilor de ajutor umanitar. Anterior, mai multe grupari rebele au anuntat ca au cazut de acord asupra unui plan de evacuare a orasului, valabil pentru luptatori rebeli si civili din estul Alepuluii, garantat de Rusia din partea guvernului sirian si de Turcia din partea rebelilor, conform AFP.

Locuitori din vestul Alepului celebrand pe 12 decembrie victoria iminenta a fortelor lui Bashar al-Assad, reprezentat in aceasta imagine pe steagul Siriei FOTO presstv.ir Conform acordului, civilii prinsi in zona de conflict vor fi evacuati cu autocare fie in vestul orasului, fie in orasul Idlib, controlat de rebeli, cu prioritate pentru bolnavi si raniti, anunta si Anadolu, care adauga ca varianta finala a acordului de evacuare urmeaza sa fie stabilita in urma unor discutii intre oficiali ai Rusiei si Turciei, ce vor avea loc in cursul zilei de miercuri. Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe turc, Huseyin Muftuoglu, a confirmat acordul si a declarat ca "Turcia a lucrat in ultimele saptamani catre stabilirea unui coridor de ajutor umanitar". Am vazut si in trecut acest tip de declaratii din partea Rusiei si a regimului sirian, si le-am vazut incalcate de fiecare data" a declarat un oficial american pentru "The Washington Post". In orele premergatoare anuntului retragerii, un purtator de cuvant al Inaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anuntat ca multiple surse au relatat executia a cel putin 82 de civili in propriile case din estul Alepului de catre fortele armatei siriene , in timp ce mai multi activisti, jurnalisti si civili din zonele care se aflau inca sub controlul rebelilor au postat mesaje de adio pe retelele sociale, sustinand ca ar putea fi ucisi de fortele lui Bashar al-Assad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro