Rusia ar putea fi exclusa din Interpol

Rusia ar putea fi exclusa din Interpol

Consiliul Europei a declarat recent ca incercarile anterioare ale Rusiei de a-l aresta pe Bill Browder reprezinta un exemplu clar ca Rusia utilizeaza resursele Interpol inadecvat si in scopuri politice.

acum 39 luni (27 Aug 2017)

Potrivit sursei citate, autoritatile ruse urmeaza sa dea explicatii liderilor europeni in legatura cu abuzurile fata de criticii Kremlinului, comise prin intermediul Interpolului. Consiliul Europei a declarat recent ca incercarile anterioare ale Rusiei de a-l aresta pe Bill Browder reprezinta un exemplu clar ca Rusia utilizeaza resursele Interpol inadecvat si in scopuri politice.

In februarie, Tribunalul Tver din Moscova l-a arestat in lipsa pe seful Fondului "Dreptate pentru Serghei Magnitski", William Browder, pe care autoritatile ruse l-au acuzat de delapidarea unor actiuni "Gazprom". Reprezentantii Fondul sustin ca hotararea autoritatilor este o reactie la campania internationala privind adoptarea legislatiei de sanctiuni impotriva cetatenilor rusi implicati in dosarul Magnitski. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro