RUSIA: Apple A SUSPENDAT vanzarile online din cauza DEVALORIZARII ABRUPTE a rublei

Gigantul american Apple a desic sa suspende vanzarile online in Rusia, din cauza fluctuatiilor "extreme" ale rublei, intrucat preturile trebuie revizuite, dupa ce moneda rusa a scazut cu 19% fata de dolar pe parcursul sedintei de marti.

acum 65 luni (17 Dec 2014)

Gigantul american Apple a desic sa suspende vanzarile online in Rusia, din cauza fluctuatiilor "extreme" ale rublei, intrucat preturile trebuie revizuite, dupa ce moneda rusa a scazut cu 19% fata de dolar pe parcursul sedintei de marti. "Magazinul nostru online din Rusia nu poate fi accesat momentan, intrucat trebuie sa revizuim preturile", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai Applem relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.

Moneda rusa a scazut pe parcusul sedintei marti cu 19%, pana la 80,1 unitati fata de dolar, cel mai mare declin din 1998, cand Rusia a intrat in incapacitate de plata a datoriilor in moneda locala, dupa ce banca centrala a crescut dobanda cheie cu 6,5 puncte procentuale, la 17%.

Apple, cel mai mare furnizor de smartphone-uri in Rusia in functie de venituri, a inregistrat in primele noua luni vanzari de 1,32 de miliarde de dolari pe acest segment. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro