Rusia: Aparare antiracheta cu antene de telefonie

Rusia: Aparare antiracheta cu antene de telefonie

Sistemul S-500, ascuns de ochii lumii Sistemul de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune S-500, considerat unul dintre cele mai de temut din lume, capabil chiar, potrivit rusilor, sa faca inutil scutul de la Deveselu, nu a mai fost prezentat publicului larg la expozitia militara "Armata 2016".

acum 62 luni (19 Oct 2016)

Statiile de emisie-receptie pentru telecomunicatii ar urma sa formeze un adevarat scut antiracheta in Rusia, cu ajutorul unui sistem de bruiaj conceput si dezvoltat la initiativa Ministerului Apararii.

Denumit "Pole-21" ("Camp-21"), acest sistem este destinat sa protejeze teritoriul Rusiei, in special instalatiile sale strategice, de potentiale atacuri cu rachete de croaziera, avioane militare fara pilot si bombe ghidate prin sateliti GPS, Glonass, Galileo si Beidou, scrie cotidianul "Izvestia", citand o sursa familiariaza dosarului din cadrul Ministerului rus al Apararii.

Asadar, urmeaza ca echipamentul sa fie montat pe pilonii operatorilor de telecomunicatii si integrat in sistemul de transmisie al armatei la nivelul intregii tari.

Dezvoltat de Centrul Tehnic si Stiintific pentru Combaterea Razboiului Radioelectronic, sistemul "Pole-21" este considerat ca fiind de ultima generatie.

De exemplu, rachetele de croaziera Tomahawk din dotarea armatei americane pot fi aproape imune la acest tip de sistem defensiv, tocmai pentru ca sunt echipate cu astfel de componente.

Totusi, expertul militar independent rus Anton Lavrov este de parere ca sistemul va fi eficient, pentru ca si o deviere de doar cateva milisecunde a rachetelor inamice de la traiectoria lor poate duce la ratarea tintei. Sistemul S-500, ascuns de ochii lumii

Sistemul de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune S-500, considerat unul dintre cele mai de temut din lume, capabil chiar, potrivit rusilor, sa faca inutil scutul de la Deveselu, nu a mai fost prezentat publicului larg la expozitia militara "Armata 2016". Sistemul a fost expus intr-un salon VIP si a putut fi vazut doar de un cerc foarte restrans de curiosi, transmite portalul Sputnik. Sistemul va avea o raza de actiune de maxim 600 de kilometri, echivalenta sistemelor americane THAAD si SM-3, a caror amplasare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro