Rusia anunta ca relatiile sale cu NATO sunt la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece. Moscova avertizeaza NATO sa-si schimbe politica "pana nu este prea tarziu"

Ministerul de Externe de la Moscova a anuntat, vineri, ca relatiile Rusiei cu NATO sunt acum la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece, informeaza agentia oficiala TASS. Am salutat la reuniune reiterarea ferma de catre presedintele Trump a angajamentului SUA pentru Alianta, pentru apararea colectiva si consolidarea flancului estic, inclusiv prin foarte recenta propunere de crestere a finantarii initiativei de reasigurare europeana in 2018 de la 3,4 miliarde, cat a fost pana acum, la 4,8 miliarde de dolari".

acum 29 luni (26 May 2017)

Ministerul de Externe de la Moscova a anuntat, vineri, ca relatiile Rusiei cu NATO sunt acum la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece, informeaza agentia oficiala TASS.

Rusia acuza, din nou, politica NATO de sporire a trupelor de pe Flancul Estic al Aliantei si cere conducerii NATO sa inceteze sa abordeze Rusia cu mijloace datand din vremea Razboiului Rece.

"Incercarea NATO de a amplifica in continuare mitul Ā«amenintarilor esticeĀ» blocheaza eforturile bilaterale de contracarare a amenintarilor si provocarilor comune. Pana nu este prea tarziu, este esential sa se puna capat incercarilor de raportare a NATO la Rusia prin scheme si mecanisme specifice perioadei de confruntare", avertizeaza comunicatul Ministerului de Externe al Rusiei.

Mesajul dur transmis vineri de la Moscova pare o reactie la summit-ul NATO care s-a desfasurat, joi, la Bruxelles. Am salutat la reuniune reiterarea ferma de catre presedintele Trump a angajamentului SUA pentru Alianta, pentru apararea colectiva si consolidarea flancului estic, inclusiv prin foarte recenta propunere de crestere a finantarii initiativei de reasigurare europeana in 2018 de la 3,4 miliarde, cat a fost pana acum, la 4,8 miliarde de dolari".

Pe de alta parte, presedintele Iohannis a precizat ca reuniunea NATO a contribuit la "asigurarea unei aparari solide a Romaniei si la un rol vizibil al tarii noastre". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro