Rusia ameninta Republica Moldova cu o interventie militara precum cea din Georgia

Rusia ameninta Republica Moldova cu o interventie militara precum cea din Georgia

> Declaratia exacta este urmatoarea: "Parlamentul Georgiei, de asemenea, inainte de a ataca Osetia de Sud si pacificatorii nostri, a cerut evacuarea lor". Armata rusa care ar fi trebuit sa fie in regiunea transnistreana nu mai reprezinta decat o adunatura de fier vechi ce nu a mai fost pornit de la sfarsitul secolului trecut. La acest moment relatiile intre cele doua state se limiteaza la Lukoil, cele diplomatice nefiind de luat in considerare datorita lipsei de seriozitate a diplomatilor trimisi de Moscova la Bucuresti. Rusia nu intelege ca epoca Sferelor de Interese trasate cu pixul nu mai exista Putin tot insista sa caute parteneri la nivel mondial care sa ii garanteze cu pixul sferele de interese.

acum 36 luni (22 Jul 2017)

>

Declaratia exacta este urmatoarea: "Parlamentul Georgiei, de asemenea, inainte de a ataca Osetia de Sud si pacificatorii nostri, a cerut evacuarea lor".

Regiunea transnistreana

La acest moment, desi in documentele Federatiei Ruse aceasta zona figureaza ca fiind o baza militara, in fapt nu a mai ramas decat o structura mafiota care nu mai raspunde la comenzile Moscovei si care delapideaza constant banii Kremlinului.

Armata rusa care ar fi trebuit sa fie in regiunea transnistreana nu mai reprezinta decat o adunatura de fier vechi ce nu a mai fost pornit de la sfarsitul secolului trecut.

Gestul Georgiei, desi parea nebunesc la acel moment, pe termen lung a aratat ca exista limite dincolo de care statul poate riposta, indiferent de consecinte.

Daca Federatia Rusa ar fi continuat am fi asistat la o interventia militara americana de eliberare. Acest gest nu era de dorit deoarece ar fi creat un precedent periculos pentru imaginea Federatiei Ruse si ar fi oferit garantia statelor sechestrate in sfera de interese sovietice ca SUA nu vor ezita sa foloseasca forta militara daca conditiile o impun.

Dincolo de efectul imagistic ce a fost obtinut imediat, pe termen lung Georgia a fost putin afectata, continuandu-si traseul occidental prin consolidarea relatiilor de parteneriat cu SUA, nato si Uniunea Europeana.

Intre Ucraina si Republica Moldova/ Romania

Tot de imagine a fost si preluarea prin forta a Crimeei. Insa realitatea de pe teren arata astfel: Federatia Rusa nu a reusit decat pastrarea Crimeei din zona de influenta care se numea Ucraina. Granita acestei zone s-a mutat de pe Prut, asa cum era ea in 2009, la 500 de kilometri spre Federatia Rusa.

Asta este realitatea de pe teren: Rusia pierde pe toate fronturile, mai ales pe cele care conteaza cu adevarat. Legaturile terestre si aeriene cu Federatia Rusa au disparut, astfel ca este doar o problema de timp pana ce U... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro