Rusia acuza SUA ca incearca sa-i taie legaturile economice cu UE

Rusia acuza SUA ca incearca sa-i taie legaturile economice cu UE

Printre altele, responsabilul a acuzat UE ca este "dispusa sa isi sacrifice economia in fata politicii", subliniind ca Bruxellesul a decis sa pregateasca o noua serie de sanctiuni impotriva Rusiei la 5 septembrie, in ziua in care un acord de armistitiu in Ucraina a fost semnat la Minsk, "inainte de toate datorita unei initiative a presedintelui rus Vladimir Putin".

acum 84 luni (14 Sep 2014)

"Practic tot ceea ce fac radicalii si extremistii ucraineni (...) se bucura de consimtamantul Statelor Unite ale Americii", a afirmat Serghei Lavrov, citat intr-un comunicat al MAE rus, intr-un interviu pentru canalul rus de televiziune TV Centre.

"Washingtonul a dovedit in mai multe randuri ca obiectivul sau este de a agrava cel mai mult posibil criza pentru a folosi Ucraina ca moneda de schimb in noua sa tentativa de a izola si slabi Rusia", a apreciat ministrul rus.

"America vrea sa profite de situatia actuala pentru a taia legaturile economice dintre Europa si Rusia", mai ales pentru a impune UE livrarile sale de gaze al caror pret este net superior celui al gazului rusesc, a declarat Lavrov.

Printre altele, responsabilul a acuzat UE ca este "dispusa sa isi sacrifice economia in fata politicii", subliniind ca Bruxellesul a decis sa pregateasca o noua serie de sanctiuni impotriva Rusiei la 5 septembrie, in ziua in care un acord de armistitiu in Ucraina a fost semnat la Minsk, "inainte de toate datorita unei initiative a presedintelui rus Vladimir Putin". "Rusia este interesata ca acest parteneriat strategic al nostru cu Uniunea Europeana sa fie consolidat si sa se dezvolte", a conchis el. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro