Rusia acuza SUA ca folosesc Japonia ca baza de implantare militara in Asia

Rusia acuza SUA ca folosesc Japonia ca baza de implantare militara in Asia

"Ne exprimam profunda ingrijorare (...) ca Japonia, dar si Coreea de Sud, devin teritorii pentru desfasurarea unor elemente ale sistemului american de aparare antiracheta, care a avansat in aceasta regiune sub pretextul amenintarii reprezentare de Coreea de Nord", a declarat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de Reuters.

acum 41 luni (24 Nov 2017)

"Ne exprimam profunda ingrijorare (...) ca Japonia, dar si Coreea de Sud, devin teritorii pentru desfasurarea unor elemente ale sistemului american de aparare antiracheta, care a avansat in aceasta regiune sub pretextul amenintarii reprezentare de Coreea de Nord", a declarat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de Reuters. Vedem riscuri in proliferarea sistemului american global antiracheta pe terititoriile unor tari vecine Rusiei, inclusiv pe cel al Japoniei", a adaugat seful diplomatiei ruse.

Serghei Lavrov s-a exprimat in cadrul unei conferinte de presa cu omologul sau japonez Taro Kono.

Mai mult, oficialul rus a acuzat Statele Unite ca "incearca sa agaseze si sa provoace Phenianul".

Statele Unite pun presiuni asupra regimului comunist de la Phenian pentru a renunta la programele sale nucleare si balistice, demers denuntat constant de Moscova. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro