Rusia a trecut in faza activa a interventiei militare in Siria

Rusia a trecut in faza activa a interventiei militare in Siria

Rusia trimite in Siria avioane de lupta, elicoptere de razboi, instructori si consilieri militari si alte categorii de personal, scria pe 1 septembrie ziarul Vzgliad. Soldatii rusi se deconspira In timp ce oamenii de stat rusi duc o corespondenta oficiala cu privire la participarea sau neparticiparea militarilor rusi in conflictul din Siria, soldatii se deconspira pe ei insisi pe retelele de socializare.

acum 99 luni (8 Sep 2015)

Rusia trimite in Siria avioane de lupta, elicoptere de razboi, instructori si consilieri militari si alte categorii de personal, scria pe 1 septembrie ziarul Vzgliad. Anterior, guvernul rus a mentionat de mai multe ori ca nici nu poare fi vorba despre o eventuala interventie a militarilor rusi in Siria. Despre acest fapt a vorbit in mod special purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, declarand ca Rusia nu va lupta cu Statul Islamic pe teritoriul Siriei. Asemenea declaratii au facut presedintele Vladimir Putin si ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Ultimul vehicul blindat in armata lui Assad

Cu toate acestea, pe 3 septembrie, ziarul britanic The Times scria ca fortele armate ruse lupta in Siria de partea presedintelui Bashar al-Assad. Nu este vorba despre consilieri militari, ci de militari si tehnica rusa.

Publicatia britanica isi argumenteaza afirmatia printr-un video realizat de militarii loiali lui Assad, unde alaturi de armata siriana apare un tanc TAB rus de ultima generatie. Publicatia britanica a fost surprinsa de aparitia pe campul de lupta a vehiculului blindat de model 82A care a ajuns in dotatia armatei ruse abia anul trecut. Acest lucru il demonstreaza si faptul ca deputatul Dumei de Stat Dmitri Gudkov s-a adresat oficial ministrului Apararii ruse, Serghei Soigu, cu cererea de a verifica informatia privind implicarea armatei ruse in actiuni militare pe teritoriul Siriei. Gudkov a mentionat ca aceasta informatie a aparut in mass-media ruseasca si straina fiind confirmata de imagini foto si video. Soldatii rusi se deconspira

In timp ce oamenii de stat rusi duc o corespondenta oficiala cu privire la participarea sau neparticiparea militarilor rusi in conflictul din Siria, soldatii se deconspira pe ei insisi pe retelele de socializare.

Acestia nu cunosc, probabil, cum sa dezactiveze functia de localizare geografica de p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro