Rusia a desfasurat sisteme antiaeriene S-400 in Crimeea

Rusia a desfasurat sisteme antiaeriene S-400 in Crimeea

Agentia internationala de presa noteaza ca anuntul survine la doua zile de cand presedintele rus Vladimir Putin a promis sa adopte contramasuri dupa ce, potrivit acestuia, au avut loc confruntari intre fortele rusesti si sabotori ucraineni in nordul Crimeii, fapt negat de Kiev. Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea, dupa ce autoritatile ruse au anuntat ca au dejucat doua tentative armate ucrainene de a introduce sabotori in aceasta peninsula de la Marea Neagra.

acum 94 luni (12 Aug 2016)

Agentia internationala de presa noteaza ca anuntul survine la doua zile de cand presedintele rus Vladimir Putin a promis sa adopte contramasuri dupa ce, potrivit acestuia, au avut loc confruntari intre fortele rusesti si sabotori ucraineni in nordul Crimeii, fapt negat de Kiev.

Pe de alta parte, armata rusa a precizat, inca din 15 iulie, ca va desfasura, in august, sisteme de aparare antiaeriana si antiracheta S-400 ultramoderne in Crimeea, peninsula ucraineana anexata in martie 2014.

Potrivit unei stiri AFP de la acel moment, care relua o declaratie pentru agentia de presa RIA Novosti a unui responsabil al armatei ruse, Evgheni Oleinikov, respectivele sisteme vor fi instalate in regim permanent incepand din luna august la Feodosia, in estul peninsulei, transmite Agerpres.

S-400 este un sistem de aparare antiaeriana si antiracheta ultramodern, cu o raza de actiune de 400 kilometri. In afara celor instalate pe teritoriul sau, Rusia a mai desfasurat sisteme S-400 in special la baza sa aeriana de la Hmeimim din Siria.

Sisteme S-400 ar urma sa fie desfasurate la principalele baze navale ale Marinei ruse din Extremul Orient, la Vladivostok si la Viliucinsk, in Kamceatka. Intarire militara constanta in Crimeea

Dupa anexarea Crimeii, Moscova si-a intarit prezenta militara in peninsula, desfasurand avioane de vanatoare si intentionand sa redeschida o statie de alerta antiracheta.

De asemenea, Marina rusa se pregateste de respingerea atacurilor subacvatice ale unor posibili sabotori, potrivit Ministerului Apararii de la Moscova.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea, dupa ce autoritatile ruse au anuntat ca au dejucat doua tentative armate ucrainene de a introduce sabotori in aceasta peninsula de la Marea Neagr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro