Rus trimite Corpul de control la Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta

Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta va fi verificat de Corpul de control al ministrului Transporturilor Ioan Rus, dupa ce au aparut informatii privind managementul defectuos, informeaza Mediafax. El a spus ca sindicalistii pe care ii reprezinta sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a incheiat negocierea contractului colectiv de munca, expirat de la sfarsitul lunii iulie, dar si de faptul ca mai multe firme care doresc sa realizeze investitii in cadrul aeroportului nu sunt acceptate.

acum 114 luni (30 Sep 2014)

Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta va fi verificat de Corpul de control al ministrului Transporturilor Ioan Rus, dupa ce au aparut informatii privind managementul defectuos, informeaza Mediafax.

Potrivit ministrului Ioan Rus, Corpul de Control va verifica cu exactitate ce probleme sunt la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, iar cand vor fi stranse toate elementele necesare privind "oportunitatea si legalitatea a ceea ce se intampla acolo" vor fi luate deciziile care se vor impune.

Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului International Civil Mihail Kogalniceanu saluta decizia ministrului Ioan Rus de a trimite Corpul de Control la aeroport. Sindicalistii spun ca decizia a fost luata ca urmare a sesizarilor Sindicatului Liber si dupa ce in presa centrala au aparut informatii privind "managementul defectuos si contractele paguboase" incheiate de actualul director general, Cristian Carsium Moldovanu.

"Sindicatul si-a exprimat in mai multe randuri dezacordul cu deciziile de management luate in ultimul an de directorul general care au agravat situatia financiara a aeroportului civil, ale carui pierderi s-au triplat in mandatul actualului manager", se arata intr-un comunicat de presa remis de Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogalniceanu.

Potrivit aceluiasi document, cateva zeci de salariati si membri ai Sindicatului se afla, din vara acestui an, in conflict deschis cu conducerea Aeroportului, pe rolul Tribunalului Constanta aflandu-se un dosar care are ca obiect recuperarea drepturilor banesti de catre reclamanti. El a spus ca sindicalistii pe care ii reprezinta sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a incheiat negocierea contractului colectiv de munca, expirat de la sfarsitul lunii iulie, dar si de faptul ca mai multe firme care doresc sa realizeze investitii in cadrul aeroportului nu sunt acceptate.

In urma cu doua saptamani, ministrul Ioan Rus anunta ca trimite Corpul de Control la Compania Tarom ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro