Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii

Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii

91 NCP dispune suspendarea executarii pedepsei inchisorii sub supravegherea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti si stabileste un termen de supraveghere de trei ani", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti. Acuzat de trafic de influenta Rudel Obreja a fost trimis in judecata, in martie 2014, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, el fiind judecat pentru trafic de influenta.

acum 50 luni (23 Mar 2016)

"In majoritate, admite apelul declarat de apelantul-inculpat Rudel Obreja, impotriva sentintei penale a Tribunalului Bucuresti. 91 NCP dispune suspendarea executarii pedepsei inchisorii sub supravegherea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti si stabileste un termen de supraveghere de trei ani", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

De asemenea, Rudel Obreja nu poate parasi tara fara acordul instantei si trebuie sa munceasca in folosul comunitatii timp de 90 de zile.

Cazul, rejudecat

Procesul a fost repus pe rol, in complet de trei judecatori, dupa ce la ultimul termen cei doi magistrati nu au cazut de acord pe retrimiterea dosarului la Tribunalul Bucuresti, pentru rejudecarea cazului.

Avocatul lui Rudel Obreja l-a criticat pe martorul denuntator din acest dosar, Sorin Ovidiu Vintu, care a fost condamnat pentru infractiunile de fals, favorizarea infractorului sau inselaciune.

Avocatul lui Rudel Obreja a criticat sentinta de condamnare primita de clientul sau, 3 ani de inchisoare cu executare, si a aratat ca Tribunalul Bucuresti nu i-a acceptat mai multe probe.

Procurorul DNA a aratat ca Tribunalul a respectat drepturile lui Rudel Obreja in timpul procesului, probele care nu au fost admise nu ar fi fost utile cauzei.

Rudel Obreja, ultimul cuvant: "Sunt socat de modul in care DNA pune problema. Colaborati cu noi si o sa fie bine", a aratat Obreja ca i-ar fi spus politistul de la DNA, atunci cand l-a ridicat prima data.

Acuzat de trafic de influenta

Rudel Obreja a fost trimis in judecata, in martie 2014, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, el fiind judecat pentru trafic de influenta.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro