Rudel Obreja, arestat definitiv in dosarul "Gala Bute"

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu. In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

acum 92 luni (13 Feb 2015)

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si: Motivare TB: De ce a fost arestat Rudel Obreja in dosarul "Gala Bute"

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut, astfel, decizia luata, in 5 februarie de Tribunalul Bucuresti in cazul lui Rudel Obreja. In dosarul "Gala Bute", DNA o acuza pe Udrea de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizarii Galei Bute, in urma unor discutii cu Rudel Obreja si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul-sef adj... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro