Rompetrol si-a cerut insolventa

coordonează activitățile de foraj, serviciile de sondă și cele de explorare și producție ale Grupului Rompetrol, grup al cărui pachet majoritar de acțiuni e deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan. Fostele șefe ale CNVM, Gabriela Anghelache și Irina Popovici, cate 3 ani cu suspendare Rompetrol arată că investiţiile realizate de companie din fondurile proprii in dezvoltarea lucrărilor de explorare din Romania şi achiziţia de instalaţii de foraj necesare extinderii activităţilor de profil pe plan extern depăşesc suma de 50 milioane dolari.

acum 65 luni (5 Jun 2015)

coordonează activitățile de foraj, serviciile de sondă și cele de explorare și producție ale Grupului Rompetrol, grup al cărui pachet majoritar de acțiuni e deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan.

"La sfarşitul anului trecut, societatea a fost obligată, in solidar cu alte persoane fizice, de către Curtea de Apel Bucureşti la plata sumei de 58,5 milioane USD, la care se adaugă dobanda legală calculată incepand cu data de 05.01.2001. Aspectele avute in vedere de Curtea de Apel Bucureşti privesc fapte săvarşite in perioada 1999 - 2001, cu mult inainte de anul 2007, cand KazMunayGas a devenit acţionarul majoritar al grupului de societăţi din care face parte şi Rompetrol SA. Fostele șefe ale CNVM, Gabriela Anghelache și Irina Popovici, cate 3 ani cu suspendare

Rompetrol arată că investiţiile realizate de companie din fondurile proprii in dezvoltarea lucrărilor de explorare din Romania şi achiziţia de instalaţii de foraj necesare extinderii activităţilor de profil pe plan extern depăşesc suma de 50 milioane dolari.

"In acelaşi timp au fost iniţiate demersurile legale pentru punerea in executare a obligaţiilor asumate de către fostul proprietar al Grupului Rompetrol in contextul deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Reorganizarea activităţii Rompetrol SA va permite continuarea serviciilor adiacente activităţilor de foraj sonde petroliere terestre in Maroc, unde societatea a caştigat un contract in 2014 după ce a fost nevoită să işi intrerupă activităţile din Libia pe fondul instabilităţii politice, şi in Romania, unde are premise de a trece de la faza de explorare la exploatare şi producţie hidrocarburi.

Solicitarea companiei urmează să fie analizată de judecătorii de la Tribunalul Capitalei in 8 iunie.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, cererea de intrare in insolvenţă a fost inaintată in baza articolului 66 din Legea 85/2014 privind procedurile... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro