Rompetrol CONTESTA sechestrul DIICOT

Rompetrol CONTESTA sechestrul DIICOT

Rompetrol a contestat in instanta sechestrul de aproape 760 de milioane de lei stabilit de DIICOT. In urma unui acord cu guvernul Ponta in 2013 insa, Rompetrol a fost de acord ca in contul datoriei sa puna bazele unui fond de investitii iar acum, in conditiile in care rafinaria si benzinariile sunt sub sechestru, compania va intampina dificultati in a obtine finantare n vederea derularii de noi proiecte.

acum 82 luni (18 May 2016)

Rompetrol a contestat in instanta sechestrul de aproape 760 de milioane de lei stabilit de DIICOT.

Procurorii anti-mafia cerceteaza acum conditiile in care a decurs procesul de privatizare Petromidia si acordul in urma caruia datoriile ei au fost convertite in actiuni. KazMunaiGas sustine insa ca nu avea idee de existenta problemelor penale in 2007, cand au cumparat Rompetrol de la Dinu Patriciu.

Kazahii stiau insa de problema datoriei, iar in 2010 cand obligatiunile au ajuns la scadenta au refuzat sa le achite.

In urma unui acord cu guvernul Ponta in 2013 insa, Rompetrol a fost de acord ca in contul datoriei sa puna bazele unui fond de investitii iar acum, in conditiile in care rafinaria si benzinariile sunt sub sechestru, compania va intampina dificultati in a obtine finantare n vederea derularii de noi proiecte.

Iar ancheta DIICOT a venit intr-un moment in care un grup chinez, China Energy Company se pregateste sa preia de la KazMunaiGas, pentru 680 de milioane de dolari, 51% din actiunile operatiunilor Rompetrol, scrie Digi 24. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro