Romii ardeleni, rusinati de Bercea si de chiolhanul de la Costesti

Romii ardeleni, rusinati de Bercea si de chiolhanul de la Costesti

Prin traditie, romii se aduna, in ziua de 8 septembrie, la Costesti (Valcea), de Sfanta Maria Mica pe islazul comunal si petrec. - Opulenta cu care asa-zisi lideri ai romilor, care se autointituleaza regi, imparati, bulibasi sau sefi de stabor, isi etaleaza aurul, masinile si mesele imbelsugate nu reprezinta cultura si traditiile de secole ale noastre.

acum 117 luni (8 Sep 2014)

Prin traditie, romii se aduna, in ziua de 8 septembrie, la Costesti (Valcea), de Sfanta Maria Mica pe islazul comunal si petrec. Sarbatoarea lor si modul cum ei isi etaleaza bogatia au starnit protestul co-etnicilor din centrul si nordul tarii, care s-au saturat sa fie aspru criticati de fiecare data dupa pranghelia de la Costesti. Participa niste persoane caresi etaleaza doar aurul, isi etaleaza masinile, care isi etaleaza pistoalele", a spus Aurel Pascu, reprezentantul romilor din zona Clujului.

- Aurel Pascu: Romii pe care ii reprezint au facut o petitie si au trimiso la Bucuresti, dar si la autoritatile din Valcea.

- Opulenta cu care asa-zisi lideri ai romilor, care se autointituleaza regi, imparati, bulibasi sau sefi de stabor, isi etaleaza aurul, masinile si mesele imbelsugate nu reprezinta cultura si traditiile de secole ale noastre. Acesti indivizi nu fac decat sa denigreze etnia in fata majoritarilor, care oricum nu au o parere prea buna despre noi, tocmai din cauza acestor personaje. Acolo se cheltuiesc sume exorbitante de bani, care ar putea fi folosite pentru actiuni educative. Reamintesc ca Ziua Internationala a Romilor este sarbatorita pe data de 8 aprilie. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro