Romica Jurca, data afara de la TVR: "Este imoral sa angajam astfel de cheltuieli"

Totodata, ea arata ca directorul departamentului de stiri de la TVR, Claudiu Lucaci, s-a folosit de initiativa lui Adrian Bucur pentru a o indeparta, desi aceasta a lucrat in plus si fara contract pentru o perioada de timp. Claudiu Lucaci, director departament stiri TVR: "Este imoral sa angajam astfel de cheltuieli, mai ales ca ANM pune la dispozitie gratuit informatiile meteo" In fata acestor acuzatii, Claudiu Lucaci a spus ca Romicai Jurca i s-a oferit un salariu de colaborator, pe postul de consultant meteo, doar ca aceasta a refuzat oferta, cerand de trei ori mai mult.

acum 111 luni (12 Feb 2015)

Prezentatoarea arata ca decizia conducerii TVR nu viza excluderea celor care lucrau deja in TVR, ci blocarea accesului persoanelor din afara statiei. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus in Consiliul de Administratie al SRTv o hotarare prin care se interzicea incheierea de alte contracte, pana la 31 decembrie 2014. Romica Jurca a lucrat fara contract

Aceasta a explicat ca nici in luna octombrie 2014 nu avea contract de colaborarea, desi alti angajati ai TVR au putut sa isi reinnoiasca angajamentele. Totodata, ea arata ca directorul departamentului de stiri de la TVR, Claudiu Lucaci, s-a folosit de initiativa lui Adrian Bucur pentru a o indeparta, desi aceasta a lucrat in plus si fara contract pentru o perioada de timp. "Claudiu Lucaci s-a prevalat de initiativa jurnalistului Adrian Bucur ca sa scape de mine. Astfel de intentii a avut de cand a ajuns sef la Stiri, iar de fiecare data motiva ca , ceea ce era si este o foarte mare minciuna. am mai lucrat in plus fata de programul stabilit de sefi si refuza sa imi plateasca", a mai declarat ea. Claudiu Lucaci, director departament stiri TVR: "Este imoral sa angajam astfel de cheltuieli, mai ales ca ANM pune la dispozitie gratuit informatiile meteo"

In fata acestor acuzatii, Claudiu Lucaci a spus ca Romicai Jurca i s-a oferit un salariu de colaborator, pe postul de consultant meteo, doar ca aceasta a refuzat oferta, cerand de trei ori mai mult. "In conditiile financiare prin care trece televiziunea publica si avand in vedere ca doamna Jurca are un loc de munca, am apreciat ca este imoral sa angajam astfel de cheltuieli, mai ales ca ANM (n.r. In plus, ca urmare a faptului ca TVR are obligatia legala sa preia comunicarile si anunturile ANM in baza unui acord, orice angajat al ANM abilitat de aceasta institutie poate asigura gratuit, la solicitarea TVR, informatiile despre starea vremii", a zis Lucaci.

Afirmatiile directorul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro