Romanul plecat de 20 de ani in Grecia care se intoarce acasa cu tone de portocale pentru oamenii sarmani

Romanul plecat de 20 de ani in Grecia care se intoarce acasa cu tone de portocale pentru oamenii sarmani

De aceea, s-a decis ca din productia sa de portocale sa trimita si semenilor sai de acasa. Dupa ce in urma cu cateva luni, a impartit portocale copiilor din scolile de la sate, saptamana trecut, timp de trei zile, vasluianul a impartit o tona de portocale batranilor internati din centrele sociale din judet.

acum 79 luni (8 May 2016)

Toader Tudose are 47 de ani, iar la jumatatea anilor '90 a plecat cu mari sacrificii in Grecia pentru a-si face un rost.

"Credinta in Dumnezeu, si, poate, seriozitatea de care am dat dovada, a facut ca, incet-incet, sa-mi gasesc rostul. Mi-am intemeiat o familie, am si o mica proprietate pe care o administrez singur, de pe care, pot spune, imi asigur traiul de zi cu zi. Poate de aceea m-am gandit sa fac un gest umanitar pentru copiii si persoanele varstnice din azilele vasluiene si sa incerc sa-i indulcesc cu roadele muncii mele", a marturisit vasluianul.

In Grecia, din economiile facute, Toader Tudose si-a cumparat sapte hectare de teren pe care a plantat livezi de maslini si portocali. Cu seriozitatea de care a dat dovada si-a castigat si respectul din partea grecilor. Vasluianul marturiseste ca o parte din taxe si impozite ii sunt acoperite din subventii, astfel ca a inceput sa obtina profit.

A mancat prima portocala la 20 de ani

Independenta financiara nu l-a facut sa uite de meleagurile natale. Toader Tudose isi aminteste ca a mancat prima portocala din viata sa cand avea 20 de ani. De aceea, s-a decis ca din productia sa de portocale sa trimita si semenilor sai de acasa.

In urma cu sapte ani a luat legatura cu mai multe firme de transport din Romania pentru a asigura un transport de portocale din Grecia pana la Vaslui.

De atunci, an de an, Toader Tudose trimite in tara cate doua tone de portocale in fiecare an.

Emotionat de batranii care se bucura pentru cateva portocale

"Zeci de tone de portocale am adus pana acum. In fiecare an, doua-trei tone se pierd, de aceea prefer sa le aduc la copii si la batrani, la cei care sunt fara ajutor, sunt singuri si nu le aduce nimeni nimic. Cand vad batranii cum strang punguta de portocale la piept mi se umple inima de bucurie. E timpul sa ne ad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro