Romanul devenit sef de promotie al Universitatii din Strasbourg

Romanul devenit sef de promotie al Universitatii din Strasbourg

Bogdan Sestac, un tanar din comuna suceveana Vama, a reusit o performanta remarcabila: a devenit sef de promotie al Scolii de Afaceri a Universitatii din Strasbourg. FOTO Bogdan Sestac La inceputul lunii martie, Bogdan a aflat ca este sef de promotie al Scolii de Afaceri a Universitatii de Afaceri din Strasbourg, cu un punctaj de 17,3 puncte dintr-un total de 20. A inventat un element esential pentru un dispozitiv de regenerare a energiei Masterandul-cercetator care va prelungi durata de viata a rulmentilor folositi la avioane si locomotive O studenta din Romania a castigat cel mai puternic concurs de Drept din Europa, patronat de Curtea Europeana de Justitie

acum 54 luni (8 Apr 2017)

Bogdan Sestac, un tanar din comuna suceveana Vama, a reusit o performanta remarcabila: a devenit sef de promotie al Scolii de Afaceri a Universitatii din Strasbourg.

Inca din generala, Bogdan a facut o pasiune pentru limba franceza, iar la liceu, indrumat de profesoara Annemarie Penteleiciuc, a obtinut rezultate remarcable la aceasta disciplina. Tanarul sucevean a participat la Olimpiada Nationala de Limba si Literatura Franceza in toti cei patru ani de liceu, a participat la schimburi internationale pe tema studierii limbii si literaturii franceze, finantate de Comisia Europeana si a fost printre finalistii Galei Premiilor in Educatie in 2010, Sectiunea "Elevul anului", organizata de Fundatia Dinu Patriciu.

Cum arata o zi pierduta

"Mereu am considerat ca nu sunt in competitie cu nimeni, doar cu mine insumi, si ca trebuie sa profit cat mai mult de oportunitatile vietii pentru a ma dezvolta.

Tanarul recunoaste ca o contributie importanta in dezvoltarea sa a avut-o profesoara de limba franceza Annemarie Penteleiciuc, care i-a fost mentor in anii de liceu. Aceasta i-a dezvoltat indeosebi partea artistica a limbii franceze, a participat alaturi de el la concursuri, l-a sprijinit in efortul de a obtine bani pentru deplasari, atunci cand concursurile nu integrau aceasta parte in organizarea lor, a investit in el timp si energie, iar astazi, pe cei doi ii leaga o frumoasa prietenie dupa aceasta colaborare de succes.

Bursier al partidului Angelei Merkel

Dupa terminarea liceului, Bogdan Sestac a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, specializarea Stiinte Politice cu predare in limba franceza.

"Facultatea a fost o perioada de constientizare a lumii in care traim din punct de vedere politic, economic si cultural. Am reusit sa particip la numeroase schimburi de tineret inte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro