Romanul care va inota aproape 3.000 de kilometri in Dunare in 60 de zile a facut ultimul antrenament, pe raul Mures

Romanul care va inota aproape 3.000 de kilometri in Dunare in 60 de zile a facut ultimul antrenament, pe raul Mures

Cursa vietii Hunedoreanul si-a propus sa inoate 2.860 de kilometri, ai Dunarii, un efort de 60 de zile continuu, cu o medie de 50 de kilometri si 10 ore de efort, zilnic, fara costum de neopren. Cu exact 100 de ani inaintea nasterii mele (1876-1976), Jules Verne dadea viata unei calatorii celebre: Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), castigatorul concursului de pescuit a Ligii Dunarene, anunta faptul ca va naviga la bordul unei salande (barci), pe intreg parcursul Dunarii, de la izvoare la revarsare, traind numai din pestele pescuit in timpul calatoriei.

acum 83 luni (14 Jun 2017)

Avram Iancu (41 de ani), romanul care in 2016 a traversat inot Canalul Manecii, s-a dedicat unei noi provocari. Bibliotecarul din Petrosani se pregateste sa inoate 2.860 de kilometri pe Dunare, de la izvoarele din Muntii Padurea Neagra, pana in Portul Sulina. Miercuri dimineata, Avram Iancu a intrat in apele Muresului pentru a inota 50 de kilometri, de la Aurel Vlaicu, la Soimus.

"Intamplarea face ca la extremitatea estica a judetului meu, Hunedoara, la marginea Muresului sa se afle o localitate cu un nume simbol: Aurel Vlaicu. Alaturi de Traian Vuia, primul om din lume care reuseste sa zboare cu un aparat mai greu decat aerul, Aurel Vlaicu este unul dintre pionierii aviatiei romanesti si mondiale. Mai tari chiar si ca tabelele electronice care nici macar nu erau in stare sa afiseze o nota de zece. Nu erau in stare pentru ca niciun pamantean nu era capabil de o asemenea nota. Voi ajunge la Deva, resedinta judetului meu, la capatul unui efort de aproximativ 12 ore. Tin foarte mult ca acest ultim antrenament sa-l fac acasa", a declarat Avram Iancu, inainte de a incepe cursa.

Cursa vietii

Hunedoreanul si-a propus sa inoate 2.860 de kilometri, ai Dunarii, un efort de 60 de zile continuu, cu o medie de 50 de kilometri si 10 ore de efort, zilnic, fara costum de neopren. El a declarat ca a fost inspirat in provocarea sa de o carte din biblioteca. Cu exact 100 de ani inaintea nasterii mele (1876-1976), Jules Verne dadea viata unei calatorii celebre: Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), castigatorul concursului de pescuit a Ligii Dunarene, anunta faptul ca va naviga la bordul unei salande (barci), pe intreg parcursul Dunarii, de la izvoare la revarsare, traind numai din pestele pescuit in timpul calatoriei. Calatoria este fabuloasa, plina de mister, de suspans, de conotatii profunde, diverse. Personajul romanului si-a propus sa parcurga, cu barca, cate 50 de kilometri pe zi. Si pentru mine, aceasta calatorie este ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro