Romanul care s-a sinucis in China la doar cateva luni dupa ce s-a zvonit ca ar fi fost executat de autoritatile chineze pentru trafic de droguri

Romanul care s-a sinucis in China la doar cateva luni dupa ce s-a zvonit ca ar fi fost executat de autoritatile chineze pentru trafic de droguri

In cursul anului 2009, zeci de tineri din judetul Suceava, majoritatea din mediul rural, au devenit victime ale unei retele de traficanti de droguri. Tanarul din Adancata a fost doar una dintre victimele unei grupari de racolatori de carausi de droguri ce transportau astfel de substante in tari din Europa, Asia si America de Sud.

acum 41 luni (20 Nov 2017)

In cursul anului 2009, zeci de tineri din judetul Suceava, majoritatea din mediul rural, au devenit victime ale unei retele de traficanti de droguri. Acestia erau racolati de catre membrii gruparii si transformati in carausi de droguri.

La inceputul lunii iulie 2009, in presa locala a aparut o stire conform careia Andrei Negrea (23 ani), din comuna Adancata, ar fi fost arestat si condamnat la moarte in China, pentru trafic de droguri. Ulterior, o noua stire anunta faptul ca Andrei ar fi fost executat de catre chinezi. Familia nu a fost instiintata despre ceea ce s-a intamplat cu tanarul de 23 de ani, insa aveau certitudinea ca se afla pe teritoriul Chinei. Rudele acestuia au sperat ca stirile publicate cu privire la Andrei sa fie false, desi chiar si un procuror din cadrul DIICOT Suceava a confirmat faptul ca el ar fi fost executat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a oferit niciun fel de informatii cu privire la soarta lui Andrei Negrea, astfel ca s-a crezut ca executarea sa ar fi avut loc. Totul s-a schimbat la sfarsitul anului 2009, cand MAE a anuntat familia tanarului ca intr-adevar acesta si-a dat ultima suflare pe pamant chinez, insa nu pentru ca ar fi fost executat ci din cauza ca s-a sinucis. Apropiatii sai au continuat sa respinga si aceasta ipoteza, aratand ca Andrei a fost victima traficantilor de droguri.

Tanarul din Adancata a fost doar una dintre victimele unei grupari de racolatori de carausi de droguri ce transportau astfel de substante in tari din Europa, Asia si America de Sud. Conform procurorilor, cei 12 membri ai retelei au racolat nu mai putin de 130 de carausi, din care nu mai putin de 73 au fost arestati in strainatate pentru trafic de droguri.

Din ce 12 inculpati trimisi in judecata, patru au primit pedepse cu executare, avand de petrecut dupa gratii intre 3 si ani, alti sapte au primit pedepse cu suspendare, in timp ce unul dintre inculp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro