Romanul care l-a creat pe DracFried, un Harry Potter pe motocicleta

Romanul care l-a creat pe DracFried, un Harry Potter pe motocicleta

"Dracfried este implicat intr-o lupta subtila si perfida intre concerne si actionari care se bat pentru productia de automobile electrice de mare performanta din Brasov, dar si pe productia motocicletei lui Dracfried", dezvaluie autorul. Prietenie prin timp si spatiu cu Dumitru Prunariu Romanul "DracFried" se bucura de mult succes in Germania, iar cosmonautul Dumitru Prunariu, prieten si coleg de facultate cu profesorul Cornel Stan, a fost foarte incantat de super-vehiculul lui Dracfried, dar si de celelalte prototipuri prezentate in cele doua romane. Detine titlurile de doctor in sisteme de propulsie (1984) si doctor in stiinte tehnice (1989) la Universitatea Saxonia de Vest din Zwickau, unde preda termodinamica si sisteme de propulsie din 1992.

acum 38 luni (4 Feb 2017)

Cum s-ar chema un personaj fantastic cu puteri uluitoare, un justitiar care ar fi o combinatie intre Dracula si Siegfried? Desigur, "DracFried" - asa cum este titlul romanului de fictiune scris de un reputat profesor roman, Cornel Stan, specialist in automobile stabilit in Germania din anii '70.

Originar din Constanta, profesorul Stan (65 ani) preda la Universitatea Saxonia de Vest din Zwickau si face parte din conducerea Societatii Mondiale a Inginerilor Automobilisti, care isi are sediul la Detroit - SUA. Autor de carti si pasionat de muzica simfonica (pe care viseaza si acum ca dirijeaza), Cornel Stan a scris in 20 ani 28 carti despre automobilele si despre propulsia viitorului, in germana si in engleza. Cartile de specialitate au fost publicate in Germania si in USA de edituri renumite. Una dintre ele, tradusa in chineza, va aparea in curand la Peking, iar alta va fi publicata anul acesta de o editura de mare prestigiu din Romania.

Acum doi ani, profesorul a terminat si primul sau roman intitulat "Creatori de automobile". Volumul descrie drumurile catorva celebri creatori de automobile din concerne de mare renume, drumuri ce duc din Berlin, prin Paris si Detroit, pana la Sydney, San Francisco si Brasov.

Cornel Stan vorbind la o conferinta de specialitate Foto Arhiva personala

"Automobilul viitorului? Sau poate, totusi, nu, pentru ca se vorbeste mai nou de hidrogen si de pile combustibile? In loc de matura, un turbo-zmeu pe doua roti

Astfel s-a nascut DracFried, protagonistul care imbina trasaturile lui Dracula cu ale viteazului Siegfried din opera "Inelul Nibelungilor" a lui Richard Wagner. Rowling, cu deosebirea ca lumea lui Dracfried este foarte actuala si de inalta tehnologie. El nu se deplaseaza pe cozi de matura, ci pe o motocicleta cu proprietati nemaintalnite. Face si minuni, dar pe baza de radiatii psihocinetice", explica profesorul d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro