Romanul care joaca in echipa Europei la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Roboti. "Ca e atac, aparare, ca iesim la offside, toate trebuie facute de programe"

Romanul care joaca in echipa Europei la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Roboti.

3.500 de concurenti reprezentand echipele unor universitati sau companii din 45 de tari au populat editia de anul trecut a RoboCup, concurs la care Sebastian Marian participa de 15 ani. Este singurul roman care, pana acum, a avut puterea de a se inscrie si participa la competitia globala, in cadrul careia sunt folositi de la roboti care joaca fotbal la cei care simuleaza activitati de salvare sau de indeplinire a unor activitati casnice si pana la softuri dezvoltate pentru acest domeniu.

acum 45 luni (21 Jul 2017)

3.500 de concurenti reprezentand echipele unor universitati sau companii din 45 de tari au populat editia de anul trecut a RoboCup, concurs la care Sebastian Marian participa de 15 ani. Este singurul roman care, pana acum, a avut puterea de a se inscrie si participa la competitia globala, in cadrul careia sunt folositi de la roboti care joaca fotbal la cei care simuleaza activitati de salvare sau de indeplinire a unor activitati casnice si pana la softuri dezvoltate pentru acest domeniu. Iar Sebastian Marian participa de fiecare data cu echipa sa, Oxys Romania, in liga Simulated Soccer, acolo unde se infrunta softurile care ajuta robotii sa gandeasca. Echipa sa: 11 programe al caror joc este proiectat pe un ecran imens La 39 de ani, Sebastian Marian spune ca echipa pe care "o antreneaza" cu propria tastatura redactandu-i liniile de cod reprezint cea mai mare realizare profesionala. Proiectul sau de diploma avea sa fie o echipa de "programe care joaca fotbal" (sisteme multi-agent, in limbaj de programatori) si pe care a botezat-o Oxsy. Practic sunt 22 de calculatoare , impartite in doua echipe si toate legate la un server de fotbal. Tot ceea ce se intampla in acel meci este transmis pe un ecran de mari dimensiuni. Tu, ca si concurent, nu mai ai interactiune in acel moment, precum la jocurile clasice de FIFA, de exemplu. Ca e atac, ca e aparare, ca iesim la off-side, toate acestea trebuie gandite de programe pentru a putea invinge", descrie Sebastian Marian modul in care se desfasoara un meci de fotbal. Jucatorii care se intrec la RoboCup FOTO arhiva personala Desi concureaza impotriva unor programe la care lucreaza echipele unor universitati sau companii cu bugete importante alocate cercetarii, Sebastian Marian a reusit in ultimii ani sa fie unul din cei mai importanti competitori. "Daca ar fi fost doar vorba de munca si pasiune nu ar fi fost nicio problema. Luni de zile plecam in graba dupa munca spre casa si imi continuam proiectul cu mult pana dupa miezul noptii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro