Romanul care cultiva afini sibierieni, o specie rezistenta la orice intemperii: "Continutul in minerale si vitamine este mult peste plantele medicinale stiute"

O planta produce 5 kilograme de fructe care se vand si cu 5 euro kilogramul Daniel Mois are in prezent 750 de plante de afin canadian si siberian, 400 in camp, 200 in livada si inca 250 in ghiveci, acesta recomandand aceasta forma de plantare pentru cei care nu dispun de un sol prea bun, fiind nevoie doar de un ghiveci de 60 de litri, in care pomul poate creste toata viata. "De exemplu, pentru a spori numarul de flori si implicit de fructe, nu le stropesc cu cine stie ce chimicale, ci fac un compus clasic, din drojdie, apa si miere, iar ca ingrasamant am o compozitie oarecum secreta ce implica gunoi de porumbel sau de rama", mai povesteste Daniel Mois.

acum 75 luni (30 Apr 2018)

Atras de psihologie si coaching, in prezent este antrenor de afaceri pentru mai multe persoane. S-a folosit de ceea ce inseamna natura si plante pentru a se relaxa si pentru a se deconecta de la munca de zi cu zi, care e solicitanta psihic. "Am o gradina unde muncesc foarte putin, pana acum doi ani mergeam o data pe saptamana sau la doua saptamani, de recreere. Gradina era plina de buruieni, dar tot veneam cu plase pline de produse, capsuni, mure, zmeura. De anul trecut, am decis sa trec de la sistemul la , dupa ce am descoperit afinul de cultura. Planta este adusa intr-un servetel umed din Canada Daniel Mois a descoperit afinul canadian, o planta extrem de potenta si de rezistenta. Deocamdata soiul canadian este destul de putin cunoscut in Romania, unde se cultiva doar afin comun de cultura. "Oricine poate descoperi plantele acestea daca da o cautare pe internet, dar am fost impresionat de afinul de cultura, acesta are fructe de 1,5 - 2 centimetri diametru, sunt uriase si dau o recolta fantastic de mare. Am gasit doua specii de afin, Afinul Canadian si Afinul Siberian, diferite de cel clasic. O astfel de planta rezista la orice, si culmea rezista si la caldura extrema, eu am verificat asta anul trecut, la 38 de grade, timp de o saptamana, plantele nu doar ca nu au avut nimic, chiar au continuat sa creasca", spune Mois. Plantele ajung in Olanda si eu am de ales sa o cumpar la 10 centimetri. O tin in ghiveci un an sau doi pana ajunge la 30 centimetri si o pot pune in camp sau sa o iau direct mare, crescuta de ei", afirma satmareanul. O planta produce 5 kilograme de fructe care se vand si cu 5 euro kilogramul Daniel Mois are in prezent 750 de plante de afin canadian si siberian, 400 in camp, 200 in livada si inca 250 in ghiveci, acesta recomandand aceasta forma de plantare pentru cei care nu dispun de un sol prea bun, fiind nevoie doar de un ghiveci de 60 de litri, in care pomul poate creste toata viata. "Planta are o recolta de 5-6 kilograme, asta dupa anul 5 cand a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro