Romanul care creste gainile cu "oua de aur". Cum arata pasarea de curte care ajunge sa valoreze peste 400 de lei

Romanul care creste gainile cu

A avut si 300 de pasari in curte, dar intre timp, Gabriel Stoian, a mai vandut din ele, deoarece a avut nevoie de bani pentru tratament. Dupa ce am ajuns acasa am decis sa ma ocup de cresterea pasarilor de rasa, caci de altfel nu imi gaseam locul invartind-ma prin curte fara nici un rost neputand sa fac nimic.

acum 71 luni (19 Jan 2016)

A avut si 300 de pasari in curte, dar intre timp, Gabriel Stoian, a mai vandut din ele, deoarece a avut nevoie de bani pentru tratament.

Aradeanul are acum zeci de pasari de rasa. Gainile sunt foarte valoroase, pretul unui ou este de 10 lei bucata, un pui se vinde la pretul de 25 lei bucata, iar o pasare matura costa intre 150 si 400 lei bucata. In urma cu trei ani mi-a aparut o durere de abdomen, iar dupa vreo trei luni de tratament m-am dus la spital caci nu mai puteam de durere. Dupa ce am ajuns acasa am decis sa ma ocup de cresterea pasarilor de rasa, caci de altfel nu imi gaseam locul invartind-ma prin curte fara nici un rost neputand sa fac nimic. Cu tratamentele la pasari este mai greu caci sunt destul de scumpe, dar trebuie date in special la pui", spune Gabriel Stoian.

In momentul de fata, familia Stoian detine doua rase de gaini (Brahma herminat deschis si Brahma Columbia).

"Acum detin doar doua rase, caci anul trecut am fost nevoit sa vand foarte multe pasari, deoarece am avut nevoie de ceva tratament pentru mine.

In cresterea pasarilor de curte, barbatul este ajutat de sotie si copil. Ii place foarte mult sa le studieze comportamentul si sa citeasca despre astfel de pasari.

Mai mult de atat, aradeanul care a devenit specialist in cresterea pasarilor de curte poate da sfaturi pe pagina de Facehook. In momentul de fata acesta are pui de vanzare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro