Romanul care confectioneaza si vinde papioane de lemn: "Un astfel de accesoriu este, practic, o piesa de arta"

Ma foloseam doar de un videoclip de 27 de minute de pe Youtube, pe care il urmaream atat de des ca aproape il stiam pe dinafara", precizeaza Gabriel. "Aveam deja peste 100 de modele de creatie proprie si cautam mereu materiale din care puteam sa creez papioane frumoase si originale", mai spune tanarul din Zalau, marturisind ca unele dintre cele mai interesante si speciale tesaturi le gaseste si acum in magazinele second-hand. "Un papion de lemn este purtat doar de cine stie ce inseamna un astfel de accesoriu: este practic o piesa de arta. Un papion de lemn este purtat doar de cine stie ce inseamna un astfel de accesoriu: este practic o piesa de arta.

acum 95 luni (22 Oct 2016)

Gabriel Stefan Macelar (24 de ani), din Salaj, era elev in clasa a XII-a cand a purtat pentru prima data un papion, unul handmade, confectionat cu stangacie. Cateva luni mai tarziu, cu prilejul unei vizite in Spania, si-a cumparat unul elegant dintr-un magazin de profil, pentru care a platit 20 de euro.

Intors acasa, i-a venit ideea sa incerce sa realizeze un astfel de accesoriu cu propriile lui maini, desi nu avea nici cea mai vaga idee de unde trebuie sa inceapa. Cautand raspunsuri pe Internet si urmarind tot felul de tutoriale, a dat peste un clip care i s-a parut extrem de interesant si in care era explicat pas cu pas ce are de facut pentru a confectiona papionul.

A pus mana pe masina de cusut a mamei, pe o bucata de material gasita prin casa, si s-a apuca de croit si cusut. Munca si ambitie

Nereusita nu l-a descurajat pe tanar, pentru ca si-a dat seama ca a pornit la drum insuficient de bine pregatit. "Am inceput sa ma documentez mai serios, am croit si am cusut, si iar am croit, si iar am cusut, pana cand produsul a capatat o alta forma, mult mai apropiata de cum trebuia sa arate un papion adevarat. Ma foloseam doar de un videoclip de 27 de minute de pe Youtube, pe care il urmaream atat de des ca aproape il stiam pe dinafara", precizeaza Gabriel.

Cand rezultatul muncii sale l-a multumit, a postat pe pagina personala de Facebook cateva creatii: "Mai intai, am pus fotografii cu doua-trei modele, iar prietenii din lista au inceput sa dea like.

"Aveam deja peste 100 de modele de creatie proprie si cautam mereu materiale din care puteam sa creez papioane frumoase si originale", mai spune tanarul din Zalau, marturisind ca unele dintre cele mai interesante si speciale tesaturi le gaseste si acum in magazinele second-hand. Cu siguranta cel care il va purta nu va fi niciodata pus in situatia de a da peste o persoana care sa poarte un accesoriu identi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro