Romanul care cere DIICOT sa-i permita consumul medicinal de canabis: "Daca nu-mi aproba cererea, ii dau in judecata"

Romanul care cere DIICOT sa-i permita consumul medicinal de canabis:

Valentin Achimoiu a devenit cunoscut la nivel national in 2014, dupa ce inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti o actiune impotriva Guvernului Romaniei, a Ministerului Mediului si a companiei Chevron, prin care se cerea suspendarea activitatilor de explorare si exploatare a gazelor de sist la Pungesti. Actiunea fusese in numele unuia dintre localnicii din Pungesti, Costica Spiridon, in numele Simonei Niculescu, cea care a cerut Tribunalului Vaslui ridicarea interdictiilor de circulatie impuse de politie la Pungesti, cat si in numele asociatie de mediu pe care o reprezinta, "Romania Verde 2007".

acum 59 luni (26 Dec 2017)

"Am trimis cererea catre DIICOT la inceputul lunii decembrie, cerand sa mi se aprobe utilizarea de cannabis sativa (n.red.-marijuana) in scopuri medicinale. Inca nu s-a aprobat nimic, probabil ca cei de la DIICOT o vor respinge si va urma un proces. Pana acum nu au mai fost astfel de cereri", spune Valentin Achimoiu (35 de ani).

In opinia fostului avocat, medicatia prescrisa de psihiatri i-a afectat si mai mult starea de sanatate, medicamentul Zyprexa fiind extrem de periculos, putand provoca inclusiv moartea.

Iata ce spune printre altele Valentin Achimoiu in solicitarea trimisa la DIICOT: "Sunt consumator de cannabis atat in scop medicinal, cat si in scop recreational, din anul 2007-2008. Subliniez ca acesta este ineficient, depresiile de care sufar fiind ingrozitoare, mergand pana la lipsa totala de motivatie pentru a fi. Am incercat in repetate randuri sa apelez la medicatie si consiliere de specialitate, eforturile nefiind incununate de succes. "Desi puteam lesne, nu am facut trafic de substante interzise"

Dupa cum ne-a precizat Valentin Achimoiu, "subliniez faptul ca, desi puteam lesne, nu am facut trafic de substante interzise. Sunt cunoscut in lumea consumatorilor de cannabis si puteam obtine lesne sume consistente de bani din traficul marijuanei. Nu m-a interesat si nici nu ma intereseaza acest aspect, considerand ca trebuie sa primeze calitatea vietii si nu interesele pecuniare (penitenciarul nu poate fi considerat calitate a vietii). La ora actuala in tara noastra sunt aproximativ 600.000 de consumatori de cannabis (conform datelor oficiale), fapt ce dovedeste din plin ineficienta politicilor anti-drog.

In motivarea cererii sale catre DIICOT, Valentin Achimoiu precizeaza ca exista state unde consumul de cannabis este tolerat sau legalizat: "In statul Colorado din Statele Unite marijuana in scop recreational a fost legalizata. DIICOT: "Nu avem nicio competent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro