Romanul care a inotat 3.000 de kilometri in Dunare si a traversat inot Canalul Manecii ataca fluviul Mississippi

Romanul care a inotat 3.000 de kilometri in Dunare si a traversat inot Canalul Manecii ataca fluviul Mississippi

Si daca ecourile eforturilor mele au trecut chiar si dincolo de ocean, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor romanilor, doresc sa stabilesc o noua premiera mondiala chiar la ei acasa: parcurgerea inot si doar in slip al maretului fluviu american, Mississippi", anunta Iancu Avram. Anul trecut, in 16 septembrie, dupa 89 de zile, a reusit traversarea inot a Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri, de la un capat la celalalt, fara costum de neopren.

acum 70 luni (16 Apr 2018)

Romanul care a traversat Dunarea de la izvoare la delta si a trecut inot Canalul Manecii a anuntat o noua provocare.

"Cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, anul trecut, am strabatut 10 tari si 4 capitale! Am inotat intregul curs al maretului fluviu european Dunarea, fara costum de protectie, in 89 de zile, stabilind o premiera mondiala. Si daca ecourile eforturilor mele au trecut chiar si dincolo de ocean, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor romanilor, doresc sa stabilesc o noua premiera mondiala chiar la ei acasa: parcurgerea inot si doar in slip al maretului fluviu american, Mississippi", anunta Iancu Avram.

Inspirat de Mark Twain

El sustine ca daca anul trecut a mers pe urmele "Pilotului de pe Dunare", romanul lui Jules Verne, de aceasta data doreste sa porneasca pe urmele "Aventurilor lui Huckleberry Finn", de Mark Twain.

Doar doi oameni au strabatut inot acest fluviu, amandoi folosindu-se de costumul de neopren si de labele de inot. Martin Strel in anul 2002 (in 68 de zile) si Chris Ring (in 181 de zile). "Eu incerc o noua premiera mondiala, strabaterea aceluiasi curs doar IN SLIP si FARA labe de inot, in aproximativ 120 de zile, in perioada 1 iunie - 1 octombrie 2018", anunta romanul. Fluviul Mississippi are 3.730 kilometri, fiind cu 1.000 de kilometri mai lung decat Dunarea, si este mai dificil de strabatut, spune inotatorul.

In luna martie, Avram Iancu, a participat la una dintre cele mai grele competitii din lume, "6633 Arctic Ultra", ultra-maratonul de 566 de kilometri de la Cercul Polar.

Anul trecut, in 16 septembrie, dupa 89 de zile, a reusit traversarea inot a Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri, de la un capat la celalalt, fara costum de neopren. A pornit in aventura sa in 21 iunie, motivat de o carte scrisa de Jules Verne. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro