Romanul care a inceput sa lucreze de la 13 ani, a cunoscut succesul in America, dar s-a intors in tara: "Poti face afaceri corecte si de succes in Romania"
Prezent la Timisoara la un eveniment dedicat eticii in afaceri, Sebastian Vaduva, decan al unei facultati private de management din Oradea si antreprenor in domeniul consultantei in afaceri, a surprins audienta dupa ce a marturisit ca a cunoscut succesul in afaceri, nu a mai vrut sa auda de Romania, si-a dorit inclusiv sa uite limba romana si totusi s-a intors in Romania dupa un reportaj despre copiii orfani din Romania, vazut la o televiziune din SUA. Romanul care a inceput sa lucreze la 13 ani ca baiat de curatenie intr-o carmangerie este astazi un antreprenor de succes FOTO Facebook Dupa aproximativ doi ani, tanarul roman primea de la contabilul sau o scrisoare recomandata in care il anunta cu privire la incetarea colaborarii si ii ura "sanatate la puscarie". O intalnire cu un om de afaceri care si-a facut timp sa discute cu Sebastian avea sa ii schimbe romanului viata: "Discutand cu un om foarte bun de inima, dorind sa il fac client, el a inceput sa imi puna tot felul de intrebari si si-a deschis sufletul, povestindu-mi problemele pe care le avea in business. "Atunci mi-am dat seama ca am o chemare speciala, ca puteam si eu sa fiu unul dintre acei copii orfani, parasiti de parinti, dar daca eu am avut binecuvantarea sa fiu in America si sa am posibilitatea sa ma duc la scoala, sa imi deschid propria afacere, sa-mi cumpar casa, sa am masina, am realizat ca acele lucruri mi-au fost date ca sa le pot impartasi cu alti oameni", a povestit romanul. Initial, decizia de intoarcere a lui Sebastian in Romania nu a fost incurajata de comunitatea de romani din SUA, romanii din America spunand ca el poate ajuta Romania mai mult de peste Ocean decat de aici.
Prezent la Timisoara la un eveniment dedicat eticii in afaceri, Sebastian Vaduva, decan al unei facultati private de management din Oradea si antreprenor in domeniul consultantei in afaceri, a surprins audienta dupa ce a marturisit ca a cunoscut succesul in afaceri, nu a mai vrut sa auda de Romania, si-a dorit inclusiv sa uite limba romana si totusi s-a intors in Romania dupa un reportaj despre copiii orfani din Romania, vazut la o televiziune din SUA. Ca maistru constructor, tatal lui Sebastian a fost trimis in Egipt, de unde, din cauza saraciei si a lipsurilor din Romania, a fugit in 1986, in America. In aprilie 1989 Sebastian, doi dintre fratii lui si mama lor au plecat in America pentru reintregirea familiei, iar pentru copilul de 12 ani plecat din Romania gri in America plina de culori parca era Raiul. "Tin minte ca am zburat de la Bucuresti la Frankfurt, iar din Frankfurt direct in Chicago si am avut impresia ca intru in alt univers, ca sunt in Rai. Era Romania aceea gri, a anilor '80, in care erau tot felul de lipsuri si pe cealalta parte, America, in care am gasit: lumini, mancare, toate din belsug. Era plin de reclame si de lumini, atunci am spus ca sunt in Rai", isi aminteste Sebastian.
Socul pozitiv provocat de ajungerea in America avea sa fie urmat de un puternic soc negativ: la doar trei luni dupa ce Sebastian, fratii lui si mama lor au ajuns in SUA, tatal lor i-a parasit, trezindu-se dintr-o data singuri, saraci lipiti pamantului si fara nicio perspectiva. Stabiliti, insa, intr-o zona cu o comunitate numeroasa de romani si membri ai comunitatii baptiste foarte mare in SUA, Sebastian si mama lui au fost ajutati.
Visul american a inceput intr-o carmangerie
Pentru a supravietui si a-si ajuta mama, Sebastian a inceput de la 13 ani sa lucreze, ca baiat de curatenie intr-o carmangerie aflata intr-o hala cu mai multe astfel de magazine. "M-am dus din magazin in magazin, cautand cev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro