Romanul care a construit o salina artificiala pentru a-si trata fiica. Mii de parinti profita acum gratuit de munca lui

Romanul care a construit o salina artificiala pentru a-si trata fiica. Mii de parinti profita acum gratuit de munca lui

Dorel Popa, un tanar putin peste 30 de ani, s-a vazut la un moment dat nevoit sa faca ceva pentru sanatatea fetitei lui, medicamentele nefiind o solutie pentru a o scapa de racelile prelungite pe care le avea. Investitia sa s-a bazat pe economiile pe care le aveau, bani de la parinti si bani de la stat prin programul SRL-D, dar aproximarile de la inceput nu au fost suficiente, asa ca, pentru a finaliza investitia, a mai luat si un imprumut bancar. Dupa fiecare sedinta de 45 de minute de salina, Dorel isi face timp sa porneasca aparatele de ventilatie, pentru a curata aerul din interior, acolo unde de cele mai multe ori lumea tuseste sau stranuta, tocmai pentru ca sarea curata caile respiratorii.

acum 45 luni (2 Feb 2018)

Dorel Popa, un tanar putin peste 30 de ani, s-a vazut la un moment dat nevoit sa faca ceva pentru sanatatea fetitei lui, medicamentele nefiind o solutie pentru a o scapa de racelile prelungite pe care le avea.

"Noi locuiam la Cluj, eu am lucrat la Consiliul Judetean Cluj si mai apoi la Compania de apa, ca economist. Atunci am vorbit cu doctorii si am tot studiat si am aflat ca aerul sarat si aerosolii pot sa fie rezolvarea problemelor ei. M-am pus pe studiat ce inseamna sa deschid o salina artificiala, cum ar functiona, ce beneficii are, ce contraindicatii, de ce anume ar fi nevoie si mi-am facut curaj sa incep sa o construiesc. Pentru asta a fost nevoie sa renuntam la tot, la Cluj, la prieteni, la locurile de munca si sa ne mutam in Satu Mare", povesteste Dorel Popa. Investitia sa s-a bazat pe economiile pe care le aveau, bani de la parinti si bani de la stat prin programul SRL-D, dar aproximarile de la inceput nu au fost suficiente, asa ca, pentru a finaliza investitia, a mai luat si un imprumut bancar. Asta in conditiile in care eu stateam aici zi de zi, de dimineata de la 8.00 pana seara la 11.00, cu o mica pauza la pranz, sa igienizez locul, sa trag cabluri, sa lipesc sarea pe pereti.

Desi efortul a fost unul considerabil, acum, la 2 ani de la deschidere, Dorel Popa se declara multumit si mandru de ceea ce a realizat. Salina sa este singura cu aerosoli din zona, ceea ce face ca efectele ei sa fie mult mai repede vizibile si sa aiba calitati sporite fata de alte saline fara aerosoli.

"Aerosolii sunt cei care diferentiaza aceasta salina de salina de la Turda de exemplu sau de alte saline artificiale. Acolo inhalezi doar aerul acela sarat, dar aici, cei care intra, inhaleaza aerosoli, sare maruntita la dimensiuni de 2-3 microni. Aceasta intra pe caile respiratorii, se depune, inmoaie depunerile de acolo si pe urma incep expectoratiile si efectiv curatarea cailor respiratorii. Nu face minuni, asta spun tututor, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro