Romanul care a colectionat cele mai multe masini Dacia. Cum a ajuns sa adune in garaj peste 30 de autoturisme

Romanul care a colectionat cele mai multe masini Dacia. Cum a ajuns sa adune in garaj peste 30 de autoturisme

Am indragit aceasta masina si, cand am inceput sa conduc, am primit tot o Dacia si apoi mi-am luat inca una si inca una si inca una si asa am ajuns acum sa am 30 de masini. Iulian a cumparat majoritatea autoturismelor in urma anunturilor de la Mica publicitate, insa in prezent a devenit atat de cunoscut pentru pasiunea sa, ca il suna proprietarii de masini direct pe el si il intreaba daca nu e interesat. Va vine sa credeti ca, la pachet, omul mi-a oferit nu mai putin de 80 de arcuri originale, plus scaune, parbrize si cateva anvelope, e drept - cam uzate, dar care se gasesc destul de greu, pentru ca modelul 1100 avea niste roti mai mari si mai inguste.

acum 71 luni (19 Feb 2017)

Cand numarul masinilor a crescut, Iulian a inceput sa tina legatura si cu alti pasionati. S-a inscris intr-un club si chiar participa cu masinile lui la retroparade, pentru ca mai mult de jumatate din ele sunt reconditionate si functionale. Tanarul povesteste ca, desi nu este mecanic de meserie, a invatat cum sa si repare autoturismele. Eu lucrez intr-o multinationala, am cu totul alta meserie si destul de putin timp liber", spune Iulian care, din cand in cand, isi scoate masinile la plimbare pe strazile municipiului de pe malurile Timisului.

Dragostea lui Iulian pentru autoturismul national a inceput inca din copilarie, cand familia sa detinea o masina Dacia pe care a mostenit-o atunci cand a implinit 18 ani si a obtinut permisul auto. De atunci, numarul masinilor a tot crescut in curtea lui Iulian si, chiar daca cu greu le mai face loc pe terenul din jurul casei sale, tanarul nu se opreste si cauta in continuare alte exemplare ale modelului fabricat in Romania. Am indragit aceasta masina si, cand am inceput sa conduc, am primit tot o Dacia si apoi mi-am luat inca una si inca una si inca una si asa am ajuns acum sa am 30 de masini. Probabil ca numarul lor va creste, pentru ca de fiecare data cand gasesc o masina veche, care are anumite particularitati, imi doresc sa o am.

Dacia limuzina, piesa de rezistenta

Banateanul nu colectioneaza doar masini Dacia. Vedeta colectiei si masina pe care el o considera deosebita este insa tot o Dacia, un fel de limuzina a marcii, dupa cum spune colectionarul. Nu stiu cate exemplare mai sunt in tara, dar e una dintre masinile la care tin cel mai mult", marturiseste Iulian, care mai are in colectie si mai multe modele de Dacia 1100, Dacia 500 - Lastun, Dacia Sport, Dacia Papuc etc.

Iulian a cumparat majoritatea autoturismelor in urma anunturilor de la Mica publicitate, insa in prezent a devenit atat de cunoscut pentru pasiunea sa, ca il suna propri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro