Romanul care a ajuns pe lista cu lecturi obligatorii a armatei americane

Singer si August Cole, folosesc acest concept, retragand navele si armele vechi in favoarea versiunilor mai recente cu integrare tehnologica mai ridicata, pentru a ilustra un laitmotiv al romanului - desi noua generatie americana de armament si arme de razboi este capabila sa produca niveluri ridicate de distrugere, in acelasi timp este vulnerabila la amenintarile externe intr-un mod cu care precedentele generatii nu s-au confruntat. In luptele ce urmeaza sunt folosite sisteme noi de arme, precum "stims" sintetice, care stimuleaza reactiile si vigilenta soldatilor, si drone de lupta aeriana fara pilot, care se bazeaza pe programe informatice pentru a angaja avioanele de lupta inamice in confruntari aeriene de mare viteza ce ar tensiona chiar si cei mai apti piloti.

acum 49 luni (29 Aug 2016)

Este vorba de un roman care pune in scena un viitor razboi mondial in care China si Rusia infrunta Statele Unite, care s-au rezemat prea multa vreme pe laurii lor, roman ce serveste acum drept suport pentru seminarii si alte sesiuni de formare a soldatilor americani.

Intr-o perioada in care inalti ofiteri militari si responsabili din serviciile secrete au temeri ca avansul tehnologic al SUA ar putea fi ajuns din urma de alte mari puteri - asa cum demonstreaza ultimul raport anual al Departamentului Apararii asupra Chinei -, cartea a suscitat dezbateri in sanul Pentagonului. Pentru ca "Ghost Fleet" nu putea alege un moment mai bun - dupa 15 ani de razboaie duse contra insesizabililor insurgenti cu bombe artizanale, armata americana este nerabdatoare sa-si regaseasca radacinile in mari conflicte pe stil vechi, dar se intreaba si cum si-ar putea invinge vechii adversari cu noile tehnici high-tech. Singer si August Cole, folosesc acest concept, retragand navele si armele vechi in favoarea versiunilor mai recente cu integrare tehnologica mai ridicata, pentru a ilustra un laitmotiv al romanului - desi noua generatie americana de armament si arme de razboi este capabila sa produca niveluri ridicate de distrugere, in acelasi timp este vulnerabila la amenintarile externe intr-un mod cu care precedentele generatii nu s-au confruntat. In ciuda miliardelor de dolari investite, apropiata generatie F-35, de exemplu, ar fi redusa la neputinta daca se descopera ca fabricantii chinezi de microprocesoare au implantat un cod-spion in produsele destinate jet-urilor. Singer, analist militar si eseist, si cele ale lui August Cole, fost ziarist specializat in probleme de aparare pentru Wall Street Journal. Cei doi autori, proveniti din think-tank-uri de politica externa cu sediul la Washington, au folosit echilibrat o cercetare amanuntita in tehnologia de aparare cu dezvoltarile geopolitice in curs, pentru a crea o viziune foarte credibila a ceea ce ar putea insemna un viitor r... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro