Romanul Andrei Rosu a ajuns la Paris, dupa ce a inotat Canalul Manecii si a mers 300 de kilometri pe bicicleta

Romanul Andrei Rosu a ajuns la Paris, dupa ce a inotat Canalul Manecii si a mers 300 de kilometri pe bicicleta

Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ci la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag, bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta, iar curentii ne-au 'ajutat' sa parcurgem ultimii 4 km in... Recordul e detinut de un australian de 41 de ani, John van Wisse, care a terminat totul 61 de ore si 27 de minute, cu 12 ore mai rapid decat fostul record.

acum 101 luni (1 Jul 2015)

A inotat zeci de kilometri in Canalul Manecii si s-a luptat cu o serie de curenti care i-au facut traseul mai dificil.

Aproape invins de frig si de oboseala, Andrei a ajuns la Calais, in Franta, in timpul noptii. Cele 21 de ore de chin ale lui Andrei Rosu

"Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reeenergizare intant. Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ci la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag, bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta, iar curentii ne-au 'ajutat' sa parcurgem ultimii 4 km in... Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme...", a scris Andrei Rosu pe Facebook, inainte de a pleca spre Paris.

Pe traseu, Andrei a facut mici pauze de alimentare si a ajuns la 11.30 sub Arcul de Triumf. El porneste cu o alergare de 140 de kilometri din Londra la Dover. Apoi urmeaza traversarea Canalului Manecii inot, pe o distanta minima de 38 de kilometri. Apoi, cei care vor sa termina merg cu bicicleta aproape 300 de kilometri catre Paris, sub Arcul de Triumf.

Recordul e detinut de un australian de 41 de ani, John van Wisse, care a terminat totul 61 de ore si 27 de minute, cu 12 ore mai rapid decat fostul record. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro