Romanul Andrei Iancu preia conducerea Oficiului american pentru Brevete si Marci, la sefia caruia a fost nominalizat de Donald Trump

Romanul Andrei Iancu preia conducerea Oficiului american pentru Brevete si Marci, la sefia caruia a fost nominalizat de Donald Trump

Iancu, un avocat specializat pe dreptul de proprietate intelectuala si partener in cadrul firmei de avocatura "Irell & Manella", din Los Angeles, se afla in fruntea listei candidatilor pentru postul de subsecretar de comert pentru proprietate intelectuala si director al Oficiului pentru Brevete si Marci din Statele Unite, Departamentul de Comert. Iancu va prelua functia de director interimar de la Joseph Matal, care a preluat-o de la Michelle Lee, fost avocat de brevete la Google, numit de presedintele Barack Obama in functia de presedinte al agentiei in 2014.

acum 69 luni (12 Feb 2018)

Iancu, un avocat specializat pe dreptul de proprietate intelectuala si partener in cadrul firmei de avocatura "Irell & Manella", din Los Angeles, se afla in fruntea listei candidatilor pentru postul de subsecretar de comert pentru proprietate intelectuala si director al Oficiului pentru Brevete si Marci din Statele Unite, Departamentul de Comert.

De ce este importanta functia

Pozitia a devenit un punct politic de fierbere, in ultimii ani.

Firmele din Silicon Valley, cum ar fi Alphabet si Facebook, au cerut agentiei sa examineze cererile de brevete mai atent, spunand ca in trecut au fost acordate prea multe brevete dubioase care au condus la procese neplacute.

Companii farmaceutice precum Pfizer Inc si Johnson & Johnson au cerut prudenta in reformarea sistemului de brevete, spunand ca drepturile puternice de proprietate intelectuala sunt esentiale pentru inovare.

Iancu este considerat un "consens" care va echilibra drepturile proprietarilor de brevete cu preocuparile companiilor mari de tehnologie, adesea acuzate de incalcare, a declarat Robert Stoll, avocat la Drinker Biddle & Reath si fost oficial al oficiului de brevete.

In calitate de director de brevete, Iancu va gestiona un personal de aproximativ 8.000 de examinatori care garanteaza protectia brevetelor pentru mai mult de 300.000 de inventii in fiecare an.

De asemenea, agentia emite inregistrari de marci comerciale care permit companiilor sa isi protejeze de contrafacere numele de marca si logo-urile.

Iancu va supraveghea, de asemenea, Comisia de brevete de inventie si de recurs, o instanta administrativa creata in 2011, care are puterea de a invalida brevetele.

Iancu va prelua functia de director interimar de la Joseph Matal, care a preluat-o de la Michelle Lee, fost avocat de brevete la Google, numit de presedintele Barac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro